Auto verkopen? Wij delen onze 5 tips!

Ben jij van plan jouw auto te verkopen? Dat hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Het is vooral belangrijk dat je precies weet wat je moet doen. Je wilt je auto natuurlijk zo snel mogelijk verkopen. Lees snel verder, wij delen onze 5 tips.

Check het onderhoud en APK

Voordat je je auto gaat verkopen, controleer dan altijd hoe lang de APK nog geldig is. En kijk eens na wanneer de auto voor het laatst een onderhoudsbeurt heeft gehad. Veel mensen kijken naar de geldigheid van de APK. Is deze nog maar een maandje geldig? Dan zullen veel mensen toch eens naar een andere auto gaan kijken. Het is dan zeker de moeite waard om je auto een maand eerder te laten keuren en daarna pas te koop te zetten. Omdat de auto recent gekeurd is, weten mensen ook zeker dat de auto in orde is. Nog beter is om een onderhoudsbeurt te laten doen. Dan kijken de monteurs naar meer aspecten dan bij een APK keuring. 

Zorg voor een net uiterlijk

Een vieze auto zal niet zoveel geïnteresseerde kopers trekken dan een schone auto. Dit geldt voor zowel de binnen- als de buitenkant. Kies ervoor om de auto eens goed schoon te maken. Dit kan je zelf doen of laten doen. Ziet jouw auto er weer uit als nieuw? Top! Tijd om mooie foto’s te maken.

Maak goede foto’s 

Iets wat goed op de foto staat, wordt online sneller verkocht. Neem dan ook de tijd om goede, duidelijke foto’s van je auto te maken. Maak de foto’s overdag wanneer het licht is en niet in het donker. Het beste is nog wanneer de zon schijnt, zodat je geen flitser hoeft te gebruiken. Let ook op de achtergrond. Een rommelige achtergrond kan namelijk afleidend zijn voor de geïnteresseerde koper. Tot slot is het belangrijk om mooie rechte foto’s te maken. Zet de auto recht neer, met de wielen ook recht. Dit oogt netter. 

Zorg voor een correcte advertentie

Nu je het beeldmateriaal hebt verzameld, ga je nadenken over de advertentietekst. De tekst moet natuurlijk in orde zijn. Ook wat betreft taalfouten. Schrijf een nette advertentie in goed Nederlands. Vul deze aan met veel relevante informatie, zodat geïnteresseerden alles uit de tekst kunnen halen. Vergeet de kilometerstand en het laatste onderhoud niet. Denk ten slotte even na over een pakkende titel en voilà! Jouw advertentietekst is klaar.

Verkoop je auto gratis

Tijd om je advertentie online te zetten! Ga bij jezelf na of je wilt betalen voor het verkopen van je auto. Tegenwoordig zijn er namelijk heel veel betrouwbare sites waarop je jouw auto gratis kan verkopen. Onderzoek van tevoren op welk platform jij gratis je auto kan verkopen. Let er daarbij op dat je niet (te) veel geld uitgeeft aan het adverteren. Vaak is dit namelijk helemaal niet nodig! Wil je gelijk een andere auto kopen? Ruil dan je auto in bij een autobedrijf. Het bedrijf koopt dan jouw auto over en jij betaalt minder voor de nieuwe (of tweedehands) auto. Lever dus je oude auto in en rijd voordelig weg in een van de occasions van Bochane.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auto's Lifestyle

Veilig ingepakt op de motor

Als motorrijder of toekomstig motorrijder weet je ongetwijfeld al hoe belangrijk het is om je goed aan te kleden op de motor. In tegenstelling tot in de auto, heb je natuurlijk niet een heel voertuig qua beveiliging om je heen als je op de motor zit. Vandaar dat een motorpak zo belangrijk is. Deze beschermt […]

Read More
Auto's

Auto leasen? Neem dan eens hier een kijkje!

Heb jij ook ontzettend lang zitten wikken en wegen tussen het kopen van een auto of het leasen ervan? Dat is helemaal niet zo vreemd! Het is ook niet een keuze die je in één dag maakt. Hoewel je de meeste mensen nog steeds in een gekochte auto ziet rondrijden, wordt auto leasen steeds populairder. […]

Read More
Auto's

Wat is de beste autoverzekering?

Als je in de auto stapt, kan er altijd van alles gebeuren. Het is dus wel zaak om daar goed tegen beschermd te zijn. Daarom ben je ook verzekerd. Maar wat is voor jou nu eigenlijk de beste optie? Een autoverzekering vergelijken is de manier waarop je dat kunt achterhalen. Er is veel wat je […]

Read More