Geld verdienen met crypto? Lees dit blogartikel

In een ver, ver verleden kreeg je als kind elke week zakgeld, gewoon in muntjes. Deze muntjes stopte je in een spaarvarken óf je liep naar de snoepwinkel om er snoepjes van te kopen. Toen het internetbankieren begon had je een spaarrekening waar je geld op kon storten. Je spaarde automatisch door geld op je rekening te laten staan want er was een positief rendement. Je verdiende geld door geld op jouw rekening te zetten.

 Deze tijden zijn helaas verleden tijd. Het sparen van je geld op de bank kost door het lage rendement en inflatie geld in plaats van dat het je iets oplevert. Hoe je tegenwoordig nog passief geld kunt verdienen? Er zijn meerdere mogelijkheden waarvan het investeren in cryptocurrencies de nieuwste optie is. In dit blogartikel vertellen we je over de voor- en nadelen over het investeren in crypto.

De voor- en nadelen op een rijtje 

Cryptocurrencies zijn digitale munten die met behulp van cryptografische algoritmes beheerd worden. Doordat de munteenheden door computers beheerd worden is het anoniemer en is er minder risico. Bij het geld zodat wij dat in de fysieke wereld kennen is er altijd een risico dat het geld door beslissingen van derden minder waard wordt of niet langer van jou is. Hieronder hebben we nog een aantal voor-en nadelen op een rijtje gezet zodat jij een duidelijk overzicht krijgt.  

Voordelen 

Beleggen van geld is natuurlijk nooit zonder risico. Mocht je geïnteresseerd zijn in het beleggen van jouw geld in crypto in plaats van beleggingen bij de bank of in aandelen van bedrijven dan zijn dit de voordelen die je kunt verwachten: 

  • Sparen bij de bank levert in dit geval in ieder geval minder op dan het kopen en behouden van crypto; 
  • Wanneer je jouw geld laat staan zonder te traden levert het tot nu toe altijd een positief rendement op;
  • Lage transactiekosten en de snelheid van transacties is erg hoog doordat er geen derde partijen aan te pas komen; 
  • Crypto is anoniem en decentraal, er komen dus geen derde partijen aan te pas;
  • Investeren in crypto kan je financiële vrijheid opleveren, dit maakt dat je minder zorgen hebt en gelukkiger kunt leven.

Nadelen

Uiteraard is het niet alleen maar pracht en praal. Bij elke beleggingsvorm zitten er nadelen aan en er is altijd sprake van risico. Hieronder vind je de meest aannemelijke nadelen van het beleggen in crypto: 

  • De koersen van crypto wisselen erg snel, hierdoor kan jouw geld de ene dag 30% meer waard zijn dan de volgende dag; 
  • Door de snelle koerswisselingen kun je gestrest raken en ben je geneigd om snel te kopen of te verkopen, dit neemt extra risico met zich mee; 
  • Het kan gebeuren dat je obsessief wordt met je crypto en je continu wilt checken hoe de markt ervoor staat; 
  • Je kan geobsedeerd raken door constant te kijken naar de waarde van je Crypto. 
  • Je kunt ook geld verliezen door het traden met cryptocurrencies 

Voordat je start met bijvoorbeeld eth kopen of andere munteenheden is het altijd verstandig om je goed in te lezen en bewuste keuzes te maken. Hopelijk heb je nu een goed inzicht van de voor- en nadelen van crypto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gadgets

Truckspotten: dé nieuwe passie van Nederlandse mannen

Ben jij ook zo iemand die enthousiast wordt bij het zien van een stoere vrachtwagen op de snelweg? Dan kan truckspotten zomaar jouw nieuwe favoriete hobby worden. Deze boeiende bezigheid – die in Nederland snel aan populariteit wint – trekt liefhebbers van alle leeftijden. In deze blog lees je er meer over. Wat is truckspotten? […]

Read More
Gadgets

Het Usenet, hoe gebruik je het?

Het Usenet, een gedecentraliseerd, gedistribueerd communicatiesysteem waarmee gebruikers berichten kunnen plaatsen en lezen in verschillende nieuwsgroepen. Dit systeem bestaat al meer dan vier decennia en is de voorganger van het World Wide Web. Ondanks de opkomst van social media en andere vormen van online communicatie is het Usenet nog steeds springlevend en biedt het een […]

Read More
Gadgets

Drinkflessen bedrukken met eigen logo

Bent u op zoek naar een praktisch relatiegeschenk? Eén waarvan u zeker weet dat de ontvanger het zal gebruiken? Ga dan voor een bedrukte drinkfles! We moeten immers 2 liter water per dag drinken om voldoende gehydrateerd te blijven. Veel mensen hebben daarom standaard een drinkfles met water bij zich. Onderweg, op kantoor, tijdens het […]

Read More