Heeft u een gerechtsdeurwaarder nodig?

Deurwaarders zijn verantwoordelijk voor het opsporen van schuldenaren, het verwijderen van eigendommen ter waarde van het verschuldigde bedrag en het vervolgens verkopen om het verschuldigde geld terug te vorderen.

U kunt een deurwaarder inschakelen als een debiteur niet reageert op het incassobureau. Een (gerechts)deurwaarder heeft een procesbevoegdheid en mag dwang gebruiken. Hiervoor hebben ze meestal een gerechtelijk bevel nodig. Zij zullen proberen de debiteur over te halen om u te betalen of eerst een betalingsregeling af te spreken.

Redenen waarom u mogelijk een deurwaarder moet inschakelen

  • U moet geld terughalen dat u verschuldigd is.
  • Een pand moet worden teruggevorderd.
  • Overtreders moeten uit uw eigendom worden verwijderd.

Wat als er niet meegewerkt wordt?

Als uw debiteur niet betaalt of niet reageert op de deurwaarder, moet u mogelijk een juridische procedure starten. De schuldenaar wordt dan door de deurwaarder voor de rechter gedagvaard. Zij zorgen ervoor dat de schuldenaar de uitspraak van de rechter ontvangt.

Een deurwaarder kan proberen (een deel van) het inkomen of vermogen van de schuldenaar in ontvangst te nemen als de schuldenaar niet reageert op de uitspraak van de rechter. Inbeslagneming wordt alleen gebruikt als alle andere opties hebben gefaald.

Deurwaarder inschakelen

Een deurwaarder kan door iedereen worden opgeroepen, inclusief de overheid, bedrijven en individuen. Er bestaat niet zoiets als een minimaal bedrag. De vraag is nu of dergelijke beschuldigingen de moeite waard zijn om voor de rechter te komen. Maar als het voor u een principiële kwestie is geworden en dit nodig is, kunt u het zover laten komen.

U kunt deurwaarders vragen om het geld voor u te innen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips Zakelijk

Steeds vaker kiezen Peugeotrijders voor Private Lease.

Het technologische aanbod van Peugeot zal worden verbreed met de introductie van nieuwe hybride-aandrijflijnen aan het begin van 2023 – waarbij de PEUGEOT 3008 en PEUGEOT 5008 de spits af zullen bijten. Daarnaast staan er nieuwe 100% batterij-elektrische oplossingen voor de E-208 en E-308 op de planning, alsmede een aandrijflijn voorzien van waterstof-brandstofcel en plug-in […]

Read More
Tips Zakelijk

Software oplossingen om de efficiëntie in je bedrijf te vergroten

In tijden van grote vraag kan het voor dienstverleners moeilijk zijn om de werkorders van hun klanten effectief af te handelen. Ze lopen het gevaar service-afspraken dubbel te boeken als ze niet over de juiste software beschikken. De mogelijkheid om eenvoudig afspraken in te plannen, afspraken opnieuw in te plannen en service-afspraken bij consumenten te […]

Read More
Zakelijk

Wat is een kwaliteitszorg adviseur?

Als je een bedrijf of fabriek runt, moet je weten hoe belangrijk kwaliteitscontrole is. Deze procedure past een reeks testen toe om te bepalen hoe geschikt het eindproduct is. Wat is een kwaliteitszorg adviseur? Deze persoon voert procedures uit die betrekking hebben op kwaliteitscontrole en aanbevelingen. Het doel is om een soepelere en betere bedrijfsvoering […]

Read More