Heeft u een gerechtsdeurwaarder nodig?

Deurwaarders zijn verantwoordelijk voor het opsporen van schuldenaren, het verwijderen van eigendommen ter waarde van het verschuldigde bedrag en het vervolgens verkopen om het verschuldigde geld terug te vorderen.

U kunt een deurwaarder inschakelen als een debiteur niet reageert op het incassobureau. Een (gerechts)deurwaarder heeft een procesbevoegdheid en mag dwang gebruiken. Hiervoor hebben ze meestal een gerechtelijk bevel nodig. Zij zullen proberen de debiteur over te halen om u te betalen of eerst een betalingsregeling af te spreken.

Redenen waarom u mogelijk een deurwaarder moet inschakelen

  • U moet geld terughalen dat u verschuldigd is.
  • Een pand moet worden teruggevorderd.
  • Overtreders moeten uit uw eigendom worden verwijderd.

Wat als er niet meegewerkt wordt?

Als uw debiteur niet betaalt of niet reageert op de deurwaarder, moet u mogelijk een juridische procedure starten. De schuldenaar wordt dan door de deurwaarder voor de rechter gedagvaard. Zij zorgen ervoor dat de schuldenaar de uitspraak van de rechter ontvangt.

Een deurwaarder kan proberen (een deel van) het inkomen of vermogen van de schuldenaar in ontvangst te nemen als de schuldenaar niet reageert op de uitspraak van de rechter. Inbeslagneming wordt alleen gebruikt als alle andere opties hebben gefaald.

Deurwaarder inschakelen

Een deurwaarder kan door iedereen worden opgeroepen, inclusief de overheid, bedrijven en individuen. Er bestaat niet zoiets als een minimaal bedrag. De vraag is nu of dergelijke beschuldigingen de moeite waard zijn om voor de rechter te komen. Maar als het voor u een principiële kwestie is geworden en dit nodig is, kunt u het zover laten komen.

U kunt deurwaarders vragen om het geld voor u te innen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zakelijk

Het Optimaliseren van Incasso’s: Een Diepgaande Benadering van Debiteurenbeheer

Incasso’s vormen een integraal onderdeel van het financiële ecosysteem van bedrijven, waarbij het innen van openstaande betalingen cruciaal is voor een gezonde cashflow en financiële stabiliteit. In de dynamische wereld van vandaag moeten bedrijven echter meer doen dan alleen betalingen innen; ze moeten een strategische benadering van incasso’s hanteren om te zorgen voor efficiënt debiteurenbeheer […]

Read More
Zakelijk

Mythen vs. Feiten

Als ondernemer of zzp’er heb je vast wel eens gehoord van het Stipp pensioen. Misschien ben je zelfs al aangesloten bij dit pensioenfonds, of overweeg je om dit te doen. Maar wat is het Stipp pensioen nu precies en wat zijn de voor- en nadelen ervan? In dit artikel ontkrachten we enkele mythen en geven […]

Read More
Zakelijk

Hoe kies je de juiste pen voor jouw bedrijf?

Het kiezen van de juiste pen voor jouw bedrijf kan een uitdagende taak zijn. Er zijn zoveel verschillende opties beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel gaan we dieper in op waar je op moet letten bij het kiezen van een pen die perfect aansluit bij de behoeften van jouw bedrijf. […]

Read More