Merchandise voor verschillende doelgroepen

Er kunnen veel redenen zijn waar je jouw eigen merchandise voor wilt laten maken. Dit kan komen omdat je bijvoorbeeld bij een vereniging zit en graag kleding wilt dragen met hetzelfde logo. Je kunt echter ook je eigen webshop willen maken waarbij je allerlei eigen dingen wilt laten maken voor je merk. In deze blog worden een aantal doelgroepen besproken waar vaak artikelen voor worden gemaakt.

Merchandise voor je bedrijf

Binnen je eigen bedrijf kan het netter overkomen als alle medewerkers rondlopen in dezelfde kleding. Hiernaast maken je medewerkers zo altijd reclame wanneer ze bijvoorbeeld op karwei gaan en iedereen weet dat ze bij jouw bedrijf horen. Hiernaast kun je ook andere leuke merchandise als bijvoorbeeld sleutelhangers, flesopeners of pins laten maken. Deze kunnen ook uitgedeeld worden waarmee je naamsbekendheid in de omgeving gegarandeerd gaat stijgen.

Merchandise als relatiegeschenk

Ook kun je als bedrijf heel goed merchandise laten maken als relatiegeschenk aan je klanten en leveranciers. Hiermee maak je unieke cadeaus voor een stukje goodwill, terwijl je ondertussen ook je naam bekend houdt binnen deze bedrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drinkflessen, pennen, notitieboekjes, mokken etc.

Merchandise laten maken als vereniging of club

Als je van plan bent je eigen club te beginnen, of je zit al bij een club of vereniging, kan het interessant zijn om eigen merchandise te laten maken. Hiermee zorg je ervoor dat iedereen binnen je vereniging ook daadwerkelijk ‘verenigd’ wordt met bijvoorbeeld dezelfde kleding. Als sportclub kun je per team ook het logo van je vereniging op de sportshirts bedrukken. Deze shirts kun je ook bedrukken met je club kleuren en zo gepersonaliseerd maken als je zelf wilt. Denk naast deze kleding bijvoorbeeld ook aan ballen, bidons, sportmedailles etc.

Merchandise als artiest

Wanneer je in een band zit of je bent een onafhankelijke artiest kan het ook aantrekkelijk zijn om je eigen merchandise te hebben. Deze kun je verkopen aan je fans in een webshop of bij een concert of festival! Hierdoor worden de supporters tevreden, omdat ze een manier hebben om te laten zien dat ze fan zijn van jou, terwijl jij er geld aan verdient en er naamsbekendheid mee opbouwt. Hierbij kun je ook denken aan kleding, pins, speldjes, sleutelhangers etc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gadgets

Het Usenet, hoe gebruik je het?

Het Usenet, een gedecentraliseerd, gedistribueerd communicatiesysteem waarmee gebruikers berichten kunnen plaatsen en lezen in verschillende nieuwsgroepen. Dit systeem bestaat al meer dan vier decennia en is de voorganger van het World Wide Web. Ondanks de opkomst van social media en andere vormen van online communicatie is het Usenet nog steeds springlevend en biedt het een […]

Read More
Gadgets

Geld verdienen met crypto? Lees dit blogartikel

In een ver, ver verleden kreeg je als kind elke week zakgeld, gewoon in muntjes. Deze muntjes stopte je in een spaarvarken óf je liep naar de snoepwinkel om er snoepjes van te kopen. Toen het internetbankieren begon had je een spaarrekening waar je geld op kon storten. Je spaarde automatisch door geld op je […]

Read More
Gadgets

Drinkflessen bedrukken met eigen logo

Bent u op zoek naar een praktisch relatiegeschenk? Eén waarvan u zeker weet dat de ontvanger het zal gebruiken? Ga dan voor een bedrukte drinkfles! We moeten immers 2 liter water per dag drinken om voldoende gehydrateerd te blijven. Veel mensen hebben daarom standaard een drinkfles met water bij zich. Onderweg, op kantoor, tijdens het […]

Read More