Merchandise voor verschillende doelgroepen

Er kunnen veel redenen zijn waar je jouw eigen merchandise voor wilt laten maken. Dit kan komen omdat je bijvoorbeeld bij een vereniging zit en graag kleding wilt dragen met hetzelfde logo. Je kunt echter ook je eigen webshop willen maken waarbij je allerlei eigen dingen wilt laten maken voor je merk. In deze blog worden een aantal doelgroepen besproken waar vaak artikelen voor worden gemaakt.

Merchandise voor je bedrijf

Binnen je eigen bedrijf kan het netter overkomen als alle medewerkers rondlopen in dezelfde kleding. Hiernaast maken je medewerkers zo altijd reclame wanneer ze bijvoorbeeld op karwei gaan en iedereen weet dat ze bij jouw bedrijf horen. Hiernaast kun je ook andere leuke merchandise als bijvoorbeeld sleutelhangers, flesopeners of pins laten maken. Deze kunnen ook uitgedeeld worden waarmee je naamsbekendheid in de omgeving gegarandeerd gaat stijgen.

Merchandise als relatiegeschenk

Ook kun je als bedrijf heel goed merchandise laten maken als relatiegeschenk aan je klanten en leveranciers. Hiermee maak je unieke cadeaus voor een stukje goodwill, terwijl je ondertussen ook je naam bekend houdt binnen deze bedrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drinkflessen, pennen, notitieboekjes, mokken etc.

Merchandise laten maken als vereniging of club

Als je van plan bent je eigen club te beginnen, of je zit al bij een club of vereniging, kan het interessant zijn om eigen merchandise te laten maken. Hiermee zorg je ervoor dat iedereen binnen je vereniging ook daadwerkelijk ‘verenigd’ wordt met bijvoorbeeld dezelfde kleding. Als sportclub kun je per team ook het logo van je vereniging op de sportshirts bedrukken. Deze shirts kun je ook bedrukken met je club kleuren en zo gepersonaliseerd maken als je zelf wilt. Denk naast deze kleding bijvoorbeeld ook aan ballen, bidons, sportmedailles etc.

Merchandise als artiest

Wanneer je in een band zit of je bent een onafhankelijke artiest kan het ook aantrekkelijk zijn om je eigen merchandise te hebben. Deze kun je verkopen aan je fans in een webshop of bij een concert of festival! Hierdoor worden de supporters tevreden, omdat ze een manier hebben om te laten zien dat ze fan zijn van jou, terwijl jij er geld aan verdient en er naamsbekendheid mee opbouwt. Hierbij kun je ook denken aan kleding, pins, speldjes, sleutelhangers etc.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gadgets

Alles wat je moet weten over Toxic Game Desktops

Als fanatieke gamer heb jij andere wensen voor je computer dan de meeste mensen. Daarom houdt het bedrijf BTO zich bezig met de relatief nieuwe Toxic computers. Toxic heeft zowel laptops als desktop computers die speciaal zijn gemaakt voor gamen en die je zelf kunt samen stellen. Dit is wat je moet weten over Toxic […]

Read More
Gadgets

Verschillende soorten nougat

Nougat is al jarenlang een populair snoepje. Van oorsprong komt de nougat uit Frankrijk, maar dat is niet hoe wij de nougat nu kennen. De nougat van tegenwoordig is jaren later ontstaan in Nederland. Dit snoepje is gemaakt van honing, suiker, opgeklopt eiwit, geroosterde noten en gedroogde vruchten. Er zijn allerlei verschillende varianten van dit […]

Read More
Gadgets

2 soorten papieren verzendzakken waar jij uit kunt kiezen

Steeds meer bedrijven doen de plastic verzendzakken in de ban en kiezen voortaan voor de veel duurzamere en milieuvriendelijke papieren variant. Daar waar plastic er ruim 450 jaar over doet om te vergaan wanneer het in zee beland, is papier na slechts twee tot drie weken volledig verdwenen. Papier dat als zwerfafval in de natuurlijk […]

Read More