Mythen vs. Feiten

Als ondernemer of zzp’er heb je vast wel eens gehoord van het Stipp pensioen. Misschien ben je zelfs al aangesloten bij dit pensioenfonds, of overweeg je om dit te doen. Maar wat is het Stipp pensioen nu precies en wat zijn de voor- en nadelen ervan? In dit artikel ontkrachten we enkele mythen en geven we je de feiten over het Stipp pensioen.

Mythe 1: Het Stipp pensioen is alleen voor uitzendkrachten
Feit: Hoewel het Stipp pensioen oorspronkelijk is opgericht voor uitzendkrachten, kunnen ook andere flexwerkers en zzp’ers zich aansluiten bij dit pensioenfonds. Het is dus niet alleen voor uitzendkrachten, maar voor iedereen die flexibel werkt en een pensioen wil opbouwen.

Mythe 2: Het Stipp pensioen is verplicht voor alle flexwerkers
Feit: Het Stipp pensioen is niet verplicht voor alle flexwerkers. Alleen uitzendkrachten die voldoen aan bepaalde voorwaarden, zoals een bepaald aantal gewerkte weken, zijn verplicht om deel te nemen aan het Stipp pensioen. Voor zzp’ers en andere flexwerkers is deelname aan het Stipp pensioen vrijwillig.

Mythe 3: Het Stipp pensioen is een slecht pensioenfonds
Feit: Het Stipp pensioen is een solide pensioenfonds dat wordt beheerd door een professionele organisatie. Het fonds heeft een goede dekkingsgraad en biedt een marktconform rendement op de ingelegde premies. Bovendien is het Stipp pensioen eenvoudig en flexibel, waardoor het aantrekkelijk is voor flexwerkers en zzp’ers.

Mythe 4: Het Stipp pensioen is duur
Feit: De kosten van het Stipp pensioen zijn afhankelijk van de gekozen pensioenregeling en de hoogte van de inleg. Over het algemeen zijn de kosten van het Stipp pensioen vergelijkbaar met die van andere pensioenfondsen. Bovendien kun je als zzp’er of flexwerker zelf bepalen hoeveel je inlegt, waardoor je invloed hebt op de kosten.

Mythe 5: Je kunt beter zelf sparen voor je pensioen dan deelnemen aan het Stipp pensioen
Feit: Zelf sparen voor je pensioen kan een goede optie zijn, maar het Stipp pensioen biedt enkele voordelen die zelf sparen niet heeft. Zo profiteer je bij het Stipp pensioen van collectieve inkoopvoordelen, waardoor je een beter rendement kunt behalen dan wanneer je zelf spaart. Bovendien is het Stipp pensioen fiscaal voordeliger dan zelf sparen.

Om het beheer van je pensioen en andere administratieve zaken eenvoudiger te maken, kun je overwegen om je backoffice uit te besteden. Door je backoffice uit te besteden, houd je meer tijd over voor je core business en kun je je volledig focussen op je werk. Wil jij je backoffice uitbesteden ga dan snel naar jex.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zakelijk

Het Optimaliseren van Incasso’s: Een Diepgaande Benadering van Debiteurenbeheer

Incasso’s vormen een integraal onderdeel van het financiële ecosysteem van bedrijven, waarbij het innen van openstaande betalingen cruciaal is voor een gezonde cashflow en financiële stabiliteit. In de dynamische wereld van vandaag moeten bedrijven echter meer doen dan alleen betalingen innen; ze moeten een strategische benadering van incasso’s hanteren om te zorgen voor efficiënt debiteurenbeheer […]

Read More
Zakelijk

Hoe kies je de juiste pen voor jouw bedrijf?

Het kiezen van de juiste pen voor jouw bedrijf kan een uitdagende taak zijn. Er zijn zoveel verschillende opties beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel gaan we dieper in op waar je op moet letten bij het kiezen van een pen die perfect aansluit bij de behoeften van jouw bedrijf. […]

Read More
Zakelijk

De Sleutel tot Zakelijk Evenwicht: StiPP Pensioenopbouw en Efficiënte Backoffice Uitbesteding

Alles draait om balans. Een evenwicht tussen verschillende aspecten van het bedrijfsleven is cruciaal om duurzaam succes te bereiken en te behouden. Twee van de belangrijkste elementen die bijdragen aan dit evenwicht zijn StiPP pensioenopbouw en efficiënte backoffice uitbesteding. Deze twee facetten kunnen de sleutel zijn tot het bevorderen van een stabiele en bloeiende zakelijke […]

Read More