Vier vragen over merkregistratie

Bedrijven investeren veel in het opbouwen van hun merken, de zogenaamde brand strategy. Dat is niet verwonderlijk want de bedrijfswaarde heeft een nauw verband met de waarde van de merken in de portfolio. Deze hoge status van merken komt ook tot uiting in het groeiend aantal merkregistraties bij merkenbureaus. Maar waar doe je dat nou eigenlijk, een merk registreren? In dit artikel geven we je antwoord op deze en nog drie andere veel gestelde vragen over merkregistratie. 

Waar kan ik een Nederlands merk registreren? 

In Nederland laat je jouw merk registreren bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP). Dit instituut, dat in de jaren ‘70 is opgericht, verzorgt alle merk registraties in de Benelux landen, België, Nederland en Luxemburg. De BOIP neemt de aanvragen in behandeling en controleert de registreerbaarheid van het merk. De BOIP houdt ook het merkenregister bij voor ons land.  

Kan ik zelf mijn merk registreren? 

Ja, in principe kun je zelf een aanvraag procedure starten voor merkregistratie bij het BOIP. Echter, omdat het een ingewikkelde procedure kan zijn, raden wij aan om een adviesbureau zoals Novagraaf in de arm te nemen. Dat scheelt een hoop tijd en gedoe.  

Wat is een merk? 

Onder een merk wordt verstaan ​​een identificatiemiddel voor producten en diensten. Het moet geschikt zijn om de producten en diensten van het ene bedrijf te onderscheiden van die van andere bedrijven. Op die manier kan de consument de producten en diensten toewijzen aan een bedrijf, weet hij wiens producten hij consumeert en kan hij deze onderscheiden van concurrerende aanbiedingen. 

Waarvoor kan ik een merk registreren? 

Een merk kan worden aangevraagd voor alle soorten goederen en diensten die als product voor commerciële doeleinden op de markt worden aangeboden. Het is ook mogelijk om meerdere goederen en diensten te kiezen voor een enkel merk. In de zogenaamde Nice Classificatie worden deze individuele goederen en diensten in verschillende klassen gerangschikt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tips

Functionele meubelstukken die je moet bezitten

Er zijn veel redenen om functionele meubels aan je huis toe te voegen. Ze zullen je leven een stuk gemakkelijker maken. Je kunt meer in je huis doen met minder inspanning en je hebt meer ruimte voor dingen die belangrijk zijn. Deze meubelstukken zijn speciaal gemaakt om meer comfort en functionaliteit toe te voegen aan […]

Read More
Tips Zakelijk

Software oplossingen om de efficiëntie in je bedrijf te vergroten

In tijden van grote vraag kan het voor dienstverleners moeilijk zijn om de werkorders van hun klanten effectief af te handelen. Ze lopen het gevaar service-afspraken dubbel te boeken als ze niet over de juiste software beschikken. De mogelijkheid om eenvoudig afspraken in te plannen, afspraken opnieuw in te plannen en service-afspraken bij consumenten te […]

Read More
Zakelijk

Wat is een kwaliteitszorg adviseur?

Als je een bedrijf of fabriek runt, moet je weten hoe belangrijk kwaliteitscontrole is. Deze procedure past een reeks testen toe om te bepalen hoe geschikt het eindproduct is. Wat is een kwaliteitszorg adviseur? Deze persoon voert procedures uit die betrekking hebben op kwaliteitscontrole en aanbevelingen. Het doel is om een soepelere en betere bedrijfsvoering […]

Read More