Al klaar voor de zomer zo maak jij de BBQ gemakkelijk aan

Het hele jaar door zijn we graag in de tuin, ook om eten te bereiden. Maar het favoriete seizoen voor de barbecue blijft toch de zomer. Dan kan de koelkast in de schuur gevuld met drankjes, de barbecue onder het afdak vandaan en de stoelen klaargezet voor een middag en avond heerlijk genieten. We geven je een aantal handige tips, te beginnen met de aanmaakblokjes.

Aanmaakblokjes en houtskool, gewoon even bestellen

Heb je in een jolige bui besloten om een barbecue te organiseren, maar heb je eigenlijk altijd moeite het ding aan te steken? Met deze aanmaakblokjes, heel makkelijk te bestellen op de website van de Openhaardhout Gigant, voorkom je dat je voor joker komt te staan. Op diezelfde website koop je trouwens nog meer spullen om je tuin gezellig te maken, zoals een vuurkorf, een decoratieve opslag voor openhaardhout en natuurlijk het openhaardhout zelf.

De barbecue-bemoeials

Zoals het Nederlands elftal 17 miljoen coaches heeft, staan er om een barbecue altijd meerdere goedbedoelende bemoeials omheen om te kijken of jij het barbecueën wel in de vingers hebt. En of je wel het juiste houtskool gebruikt. Geen nood, dat houtskool bestel je via dezelfde weg. Je vult de schoongemaakte barbecue ermee, legt er enkele aanmaakblokjes in en binnen no time is alles klaar om vlees te braden. Vergeet je niet de saté van tevoren te marineren?

Vegetariërs aparte barbecue

Over vlees gesproken: we leven in 2022, dus er zijn altijd wel één of meer vegetariërs aanwezig op een barbecue. Tip 1: zet een aparte barbecue voor hen klaar, want ze willen niet de sappen en geuren van het vlees in hun eten hebben. Tip 2 is vanzelfsprekend het advies om je even te verdiepen in een vleesloze barbecue om de veggies niet alleen af te schepen met een maiskolf met boter.

Vleesvervangers, steeds lekkerder

Er zijn honderden soorten vleesvervangende producten op de markt tegenwoordig, en door deze opkomende trend en de concurrentie wordt de kwaliteit ook beter. Denk aan de MC2-burger van de Vegetarische Slager of de vega-gehaktballetjes van Vivera. De eerste gaat zo op het rooster, van de andere maak je met wat champignons, uien en paprika heerlijke shaslicks. Wil je ze echt verrassen, koop dan in de supermarkt wat stukken halloumi, dit zijn Turkse kazen die je kunt grillen – heerlijk op een pitabroodje. Proef zelf ook even!

Groenten

Dan de groenten. We gaan niet zeggen wat of hoe je moet eten. Als je alleen brood met kruidenboter en knoflooksaus bij je vlees wilt eten is dat jouw goed recht. Maar gegrilde stukken aubergine, paprika en courgette zijn écht lekker. Zeker in combinatie met verse kazen en andere Italiaanse invloeden, denk aan olijven. Kijk dus in de kookboeken wat verder dan je fijnproevers neus lang is! We noemden net al de maïskolven met boter, verder kunnen gevulde portobello’s (met blauwaderkaas of een wat minder uitgesproken soort) en met rijst gevulde puntpaprika’s altijd op applaus rekenen. Natuurlijk mag een frisse salade niet ontbreken.

Restjes-barbecue

Eten weggooien is niet meer van deze tijd, dus wat doe je met de restjes? Daar hou je een zogenaamde restjes-barbecue mee, de volgende dag. Of noem het een afterparty. Niet dat dezelfde hoeveelheid gasten dan weer aanwezig moet zijn, maar het is wel zo gezellig en duurzaam om met wat vrienden alles op te maken. Kunnen ze daarna mooi helpen de troep van de vorige avond op te ruimen – iedereen blij. Dat het maar een mooie barbecue-zomer mag worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tips

Functionele meubelstukken die je moet bezitten

Er zijn veel redenen om functionele meubels aan je huis toe te voegen. Ze zullen je leven een stuk gemakkelijker maken. Je kunt meer in je huis doen met minder inspanning en je hebt meer ruimte voor dingen die belangrijk zijn. Deze meubelstukken zijn speciaal gemaakt om meer comfort en functionaliteit toe te voegen aan […]

Read More
Tips Zakelijk

Software oplossingen om de efficiëntie in je bedrijf te vergroten

In tijden van grote vraag kan het voor dienstverleners moeilijk zijn om de werkorders van hun klanten effectief af te handelen. Ze lopen het gevaar service-afspraken dubbel te boeken als ze niet over de juiste software beschikken. De mogelijkheid om eenvoudig afspraken in te plannen, afspraken opnieuw in te plannen en service-afspraken bij consumenten te […]

Read More
Lifestyle

Leukste cadeautips voor je vriendin

Het kan best lastig zijn om steeds opnieuw een leuk cadeau voor je vriendin of vrouw te bedenken. Maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Door alleen het gebaar al zijn vrouwen snel blij, maar het kan geen kwaad om toch even je best te doen. Dus mannen let op, want in dit artikel […]

Read More