De Calathea; wat is de beste verzorging?

De Calathea is een ideale plant wanneer je graag in de weer bent met planten en het verzorgen ervan. Het hebben van groene vingers is namelijk geen overbodige luxe bij de Calathea en het verzorgen van deze kamerplant is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Alles over deze bijzondere plant lees je in deze blog!

The living plant

Deze kamerplant wordt ‘the living plant’ genoemd en dat is niet voor niets! De bladeren passen zich aan op de hoeveel zonlicht dat ze krijgen. De bladeren gaan ’s ochtends open en gaan ’s avonds weer dicht. Dit komt doordat de bladeren in de ochtend zonlicht krijgen en in de avond niet. Hier passen de bladeren zich op aan, waardoor het lijkt alsof de Calathea leeft!

De ideale omgeving

Oorspronkelijk komt de Calathea uit het Amazonegebied. Dit gebied heeft een vochtige grond en een hoge luchtvochtigheid. Die vochtige grond is na te bootsen door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Zo zorg je ervoor dat de grond vochtig blijft. Het nabootsen van een hoge luchtvochtigheid is wat lastiger. Je kunt de plant twee keer per week besproeien met water. Dit zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid zo gunstig mogelijk is voor de kamerplant én het houdt de bladeren mooi schoon. 

Om terug te komen op de vochtige grond; deze moet wel goed gecontroleerd worden. Dit kun je met je vingers doen of je kunt een watermeter gebruiken. De grond moet vochtig blijven, maar mag ook weer niet té nat zijn. Wanneer de grond te vochtig is, kunnen de wortels van de Calathea gaan rotten. Rottende wortels zijn natuurlijk slecht voor de gezondheid van de plant, dus controleer de vochtigheid van de grond goed!

Staanplaats en verzorgingskaart

Een plek bij het raam op het Noorden is de meest geschikte plek voor de Calathea. Zo krijgt de kamerplant wel nog daglicht, zonder in de volle zon te staan. In de zomer kun je de plant het beste wat Pokon Groene plantenvoeding geven. Zo geef je de plant de beste verzorging. In de zomer kan de Calathea namelijk wat extra aandacht gebruiken. De plant wordt ook geleverd met een verzorgingskaart. Op deze kaart is precies af te lezen wat de beste verzorging is. Als je deze kaart volgt kan het niet misgaan met de Calathea!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tips

Functionele meubelstukken die je moet bezitten

Er zijn veel redenen om functionele meubels aan je huis toe te voegen. Ze zullen je leven een stuk gemakkelijker maken. Je kunt meer in je huis doen met minder inspanning en je hebt meer ruimte voor dingen die belangrijk zijn. Deze meubelstukken zijn speciaal gemaakt om meer comfort en functionaliteit toe te voegen aan […]

Read More
Tips Zakelijk

Software oplossingen om de efficiëntie in je bedrijf te vergroten

In tijden van grote vraag kan het voor dienstverleners moeilijk zijn om de werkorders van hun klanten effectief af te handelen. Ze lopen het gevaar service-afspraken dubbel te boeken als ze niet over de juiste software beschikken. De mogelijkheid om eenvoudig afspraken in te plannen, afspraken opnieuw in te plannen en service-afspraken bij consumenten te […]

Read More
Tips Zakelijk

Tips voor vrachtvervoer

Er is een breed scala aan mogelijkheden voor vrachtvervoer beschikbaar voor individuen en bedrijven, van kleine pakketten die rechtstreeks van de maker aan de eindgebruiker worden geleverd tot grote containers die van de ene haven naar de andere worden verscheept. Als je een goedkoop pakket versturen buitenland, moet je ervoor zorgen dat je van tevoren […]

Read More