De Calathea; wat is de beste verzorging?

De Calathea is een ideale plant wanneer je graag in de weer bent met planten en het verzorgen ervan. Het hebben van groene vingers is namelijk geen overbodige luxe bij de Calathea en het verzorgen van deze kamerplant is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Alles over deze bijzondere plant lees je in deze blog!

The living plant

Deze kamerplant wordt ‘the living plant’ genoemd en dat is niet voor niets! De bladeren passen zich aan op de hoeveel zonlicht dat ze krijgen. De bladeren gaan ’s ochtends open en gaan ’s avonds weer dicht. Dit komt doordat de bladeren in de ochtend zonlicht krijgen en in de avond niet. Hier passen de bladeren zich op aan, waardoor het lijkt alsof de Calathea leeft!

De ideale omgeving

Oorspronkelijk komt de Calathea uit het Amazonegebied. Dit gebied heeft een vochtige grond en een hoge luchtvochtigheid. Die vochtige grond is na te bootsen door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Zo zorg je ervoor dat de grond vochtig blijft. Het nabootsen van een hoge luchtvochtigheid is wat lastiger. Je kunt de plant twee keer per week besproeien met water. Dit zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid zo gunstig mogelijk is voor de kamerplant én het houdt de bladeren mooi schoon. 

Om terug te komen op de vochtige grond; deze moet wel goed gecontroleerd worden. Dit kun je met je vingers doen of je kunt een watermeter gebruiken. De grond moet vochtig blijven, maar mag ook weer niet té nat zijn. Wanneer de grond te vochtig is, kunnen de wortels van de Calathea gaan rotten. Rottende wortels zijn natuurlijk slecht voor de gezondheid van de plant, dus controleer de vochtigheid van de grond goed!

Staanplaats en verzorgingskaart

Een plek bij het raam op het Noorden is de meest geschikte plek voor de Calathea. Zo krijgt de kamerplant wel nog daglicht, zonder in de volle zon te staan. In de zomer kun je de plant het beste wat Pokon Groene plantenvoeding geven. Zo geef je de plant de beste verzorging. In de zomer kan de Calathea namelijk wat extra aandacht gebruiken. De plant wordt ook geleverd met een verzorgingskaart. Op deze kaart is precies af te lezen wat de beste verzorging is. Als je deze kaart volgt kan het niet misgaan met de Calathea!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips

Houten ladders

Voor de beste houten ladders moet je bij Van Eldik ladders zijn. De reden hiervoor? Zij maken ze als sinds 1890 zelf in hun eigen werkplaats. Hoe ladders vroeger werden gemaakt Eind 19e, begin 20ste eeuw werden de ladders met de hand gemaakt. Dat betekende dat de vorm van de houten ladder met de hand […]

Read More
Lifestyle Sport Tips

Een overzicht van de voordelen en technieken van manuele therapie

Pijn kan een grote invloed hebben op onze levenskwaliteit. Of je nu gewond of ziek bent, fysiek ongemak beïnvloedt de stemming, mobiliteit, slaappatronen, geheugen en concentratie, en zelfs onze relaties. Veel soorten fysieke pijn valt echter te verhelpen met het gebruik van niet-invasieve technieken zoals fysiotherapie. Fysiotherapeutische disciplines richten zich op de structuren van het […]

Read More
Tips Zakelijk

Steeds vaker kiezen Peugeotrijders voor Private Lease.

Het technologische aanbod van Peugeot zal worden verbreed met de introductie van nieuwe hybride-aandrijflijnen aan het begin van 2023 – waarbij de PEUGEOT 3008 en PEUGEOT 5008 de spits af zullen bijten. Daarnaast staan er nieuwe 100% batterij-elektrische oplossingen voor de E-208 en E-308 op de planning, alsmede een aandrijflijn voorzien van waterstof-brandstofcel en plug-in […]

Read More