Houten ladders

Voor de beste houten ladders moet je bij Van Eldik ladders zijn. De reden hiervoor? Zij maken ze als sinds 1890 zelf in hun eigen werkplaats.

Hoe ladders vroeger werden gemaakt

Eind 19e, begin 20ste eeuw werden de ladders met de hand gemaakt. Dat betekende dat de vorm van de houten ladder met de hand erin werd geschaafd. De ladderbomen werden in een mal gelegd en daarna door een vakman bewerkt. Dat was natuurlijk zeer arbeidsintensief. Van Eldik had echter al snel een goede naam in de branche waardoor men van heinde en verre de ladders kwam halen. Hierdoor moest de productie omhoog. Daarom schafte Van Eldik in 1918 een semi automatische zaag aan. Deze lintzaag staat nog steeds in de werkplaats en wordt nog gebruikt ook!

Innovaties in het maken van ladders

Als snel werd de vraag naar houten ladders zo groot dat de productie moest worden opgevoerd. Om deze reden werd er een speciale mal ontwikkeld met een bevriend staalbedrijf. Met deze mal konden heel snel ladders in elkaar geperst worden. Dat betekende dat de sporten er in een persing allemaal ingezet werden. In plaats van iedere sport los met de hand. Dat scheelde natuurlijk veel tijd. 

Moderne houten ladders

Tegenwoordig staan er in de werkplaats uiteraard geavanceerde machines die het maken van ladders vereenvoudigen. Het schaven met de hand is gelukkig verleden tijd. Echter wordt er nog heel veel werk handmatig uitgevoerd. Het vastzetten van de sporten gebeurt nog met de hand. De deuvels die in de ladderbomen geslagen worden om de sporten te verankeren worden er met de hamer ingeslagen. Hierdoor weet je zeker dat de sporten goed vastzitten. Daarnaast verpakken we alle ladders met de hand. Zo weten we zeker dat de ladders tijdens het transport net zo mooi blijven als toen ze de werkplaats verlieten.

Koop je houten ladders bij Van Eldik Ladders

Heb je de keus laten vallen op een mooie houten ladder? Dan koop je die toch zeker bij Van Eldik Ladders. Vele generaties maakten de mooiste ladders. Dat ambacht is overgenomen door de jongste generatie Van Eldik. Alle kennis op het gebied van laddermakerij is op deze manier behouden gebleven. Van die kennis profiteer jij als klant. Je weet zeker dat je het beste, meest ambachtelijke product krijgt. En heb je vragen over het gebruik of over de productie van jouw nieuwe ladder? Dan kun je ons nog gewoon bellen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips

4 handige tips om goed voorbereid te gaan kamperen

Er bestaan nog steeds erg veel vooroordelen als het over kamperen gaat en dat is jammer. Wie het nog nooit eerder deed, kan er moeilijk een mening over hebben. Wie het wel al deed, zag er meteen de vele voordelen van. Niemand die je zegt hoe jij je vakantie moet doorbrengen, toch is kamperen meer […]

Read More
Lifestyle Sport Tips

Een overzicht van de voordelen en technieken van manuele therapie

Pijn kan een grote invloed hebben op onze levenskwaliteit. Of je nu gewond of ziek bent, fysiek ongemak beïnvloedt de stemming, mobiliteit, slaappatronen, geheugen en concentratie, en zelfs onze relaties. Veel soorten fysieke pijn valt echter te verhelpen met het gebruik van niet-invasieve technieken zoals fysiotherapie. Fysiotherapeutische disciplines richten zich op de structuren van het […]

Read More
Tips Zakelijk

Steeds vaker kiezen Peugeotrijders voor Private Lease.

Het technologische aanbod van Peugeot zal worden verbreed met de introductie van nieuwe hybride-aandrijflijnen aan het begin van 2023 – waarbij de PEUGEOT 3008 en PEUGEOT 5008 de spits af zullen bijten. Daarnaast staan er nieuwe 100% batterij-elektrische oplossingen voor de E-208 en E-308 op de planning, alsmede een aandrijflijn voorzien van waterstof-brandstofcel en plug-in […]

Read More