Het leren van gitaarspelen doe je op deze manieren!

De populariteit van de gitaar is niet meer te ontkennen. Wereldwijd speelt men met de gitaar. De gitaar is multi-inzetbaar op verschillende plekken. Speel de gitaar op een feestje, bij een kampvuur of gewoon lekker in je eentje. Ook kan een gitaar verschillende klanten en muziekstijlen voortbrengen. Zo kun je rockmuziek spelen op een elektrische gitaar, of toch wat rustigere muziek op een akoestische gitaar. Heb jij de ambitie om de gitaar te bespelen? Lees dan dit blogartikel, waarin we meer vertellen over hoe jij het best kan beginnen met gitaarspelen. 

Het aanbod van gitaren

De keuze is enorm als het gaat om gitaren. Gitaren zijn er in allerlei maten en soorten. Voordat je een gitaar aanschaft, is het belangrijk om te weten welke soort muziek je ermee gaat maken. Speel jij graag snellere nummers of rocknummers? Dan is de elektrische gitaar helemaal wat voor jou. Ben jij toch fan van wat rustigere nummers en nummers met een zachtere klank? Dan zijn de akoestische gitaren meer wat voor jou. Het aanbod is groot, dus denk goed na over het type gitaar dat je aanschaft. Vraag eventueel hulp aan de specialisten.

Beginnen met gitaar spelen

Het beginnen met gitaarspelen kan erg stroef zijn, maar wel leuk. Je leert veel wanneer je begint met gitaarspelen. Wil jij beginnen met gitaarspelen, maar ben je er niet zeker van dat je veel gitaar gaat spelen? Kies dan voor een goedkopere gitaar. Het is zonde om veel uit te geven als je er weinig gebruik van maakt. Een gitaar heeft verschillende varianten. De variatie zit in de grootte, het aantal snaren of het type hout. Een akoestische gitaar is bijvoorbeeld vaak gemaakt uit vuren, esdoorn of mahonie. Een akoestische gitaar is een prima gitaar om mee te beginnen. Wil de jongste uit het gezin ook beginnen met het gitaar spelen? Misschien is de ukelele wat voor hem. 

Gitaar leren spelen kan op verschillende manieren. De eerste manier is het bekijken van YouTube video’s. Op YouTube staan talloze video’s die precies uitleggen hoe jij bepaalde nummers kan spelen. Deze video’s kan je op pauze zet wanneer je wilt, waardoor je tijd hebt om even de akkoorden te vinden. De tweede manier is het volgen van een gitaarles of op school. Tijdens het spelen van de gitaar krijg je begeleiding. 

MaxiAxi

Voor de aanschaf van de gitaar en andere muziekinstrumenten raden wij MaxiAxi aan. MaxiAxi heeft een team vol met specialisten die jou graag verder helpen. Ook hebben ze een ruim aanbod aan muziekinstrumenten met de specialisatie op licht- en geluidsapparatuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lifestyle

Feitjes over een speciale type honing

Royal Jelly is een verschrikkelijk lekker type honing maar wist je eigenlijk wel wat voor honing het is? Het is de honing die gemaakt wordt om bijen op te voeden. De eerste drie dagen van het leven van een bij (dan zijn het nog larven) krijgen ze allemaal Royal Jelly. Na die drie dagen krijgt […]

Read More
Lifestyle Tips

Tips voor klussen in de keuken

Als je wilt klussen in de keuken, weet je van tevoren waarschijnlijk al dat dit een aangelegenheid is die veel bloed, zweet en tranen van je kan gaan vergen. Dingen gaan onverhoopt kapot, een klus gaat niet precies hoe je wilt, een deurtje past nét niet of je kinderen lopen door de natte verf. Allerlei […]

Read More
Gadgets Lifestyle

Wat is een pijpenrager?

Het is een eenvoudig hulpmiddel waarmee je een pijp gemakkelijk schoon kunt maken. Leg gewoon de pijpenragers op het rooster en steek de pijp aan. Laat het een paar minuten liggen totdat de tabakspijp vuil wordt. Wanneer de pijp vuil is geworden, was je hem gewoon met water, een droge handdoek en de rager. Het is aan te raden de pijp goed schoon te maken zodat hij niet beschadigd raakt. Wanneer de pijp vuil is geworden, kunt u het borsteltje aan de bovenzijde van de pijpenrager gebruiken om het stof en vuil uit de pijp te verwijderen. Als u de pijp grondig wilt reinigen, kunt u een pijpenrager aan de andere kant van de pijp zetten om een grondige reiniging te krijgen.  Hoe de pijp goed schoon  We raden u aan de pijp van BigBen goed schoon te maken voordat u hem voor de tweede keer gebruikt en na het roken. U kunt uw pijp ook wassen met tabak als de geur van tabak in de pijp erg slecht is. Het schoonmaken van uw pijp zorgt ervoor dat u een schone en gladde pijp krijgt en ontdoet u bovendien ook van alle as en stof. Zorg ervoor dat u de pijp om de paar maanden grondig reinigt, zodat u het beste uit de pijp haalt. Als de borstel niet goed op de pijp blijft zitten, kan er veel stof aan de bovenkant van de pijp blijven hangen. Het kan zelfs een beetje vies worden als je de pijp een of twee keer wilt aansteken. Dit is de reden dat de tabakspijp reiniger ook wordt aangeraden om de pijp schoon te houden.  Conclusie: gebruik een pijpenrager  Goede pijpenragers zijn in de meeste winkels te koop. Het product is overal in Nederland in de winkel verkrijgbaar. Het […]

Read More