Het leren van gitaarspelen doe je op deze manieren!

De populariteit van de gitaar is niet meer te ontkennen. Wereldwijd speelt men met de gitaar. De gitaar is multi-inzetbaar op verschillende plekken. Speel de gitaar op een feestje, bij een kampvuur of gewoon lekker in je eentje. Ook kan een gitaar verschillende klanten en muziekstijlen voortbrengen. Zo kun je rockmuziek spelen op een elektrische gitaar, of toch wat rustigere muziek op een akoestische gitaar. Heb jij de ambitie om de gitaar te bespelen? Lees dan dit blogartikel, waarin we meer vertellen over hoe jij het best kan beginnen met gitaarspelen. 

Het aanbod van gitaren

De keuze is enorm als het gaat om gitaren. Gitaren zijn er in allerlei maten en soorten. Voordat je een gitaar aanschaft, is het belangrijk om te weten welke soort muziek je ermee gaat maken. Speel jij graag snellere nummers of rocknummers? Dan is de elektrische gitaar helemaal wat voor jou. Ben jij toch fan van wat rustigere nummers en nummers met een zachtere klank? Dan zijn de akoestische gitaren meer wat voor jou. Het aanbod is groot, dus denk goed na over het type gitaar dat je aanschaft. Vraag eventueel hulp aan de specialisten.

Beginnen met gitaar spelen

Het beginnen met gitaarspelen kan erg stroef zijn, maar wel leuk. Je leert veel wanneer je begint met gitaarspelen. Wil jij beginnen met gitaarspelen, maar ben je er niet zeker van dat je veel gitaar gaat spelen? Kies dan voor een goedkopere gitaar. Het is zonde om veel uit te geven als je er weinig gebruik van maakt. Een gitaar heeft verschillende varianten. De variatie zit in de grootte, het aantal snaren of het type hout. Een akoestische gitaar is bijvoorbeeld vaak gemaakt uit vuren, esdoorn of mahonie. Een akoestische gitaar is een prima gitaar om mee te beginnen. Wil de jongste uit het gezin ook beginnen met het gitaar spelen? Misschien is de ukelele wat voor hem. 

Gitaar leren spelen kan op verschillende manieren. De eerste manier is het bekijken van YouTube video’s. Op YouTube staan talloze video’s die precies uitleggen hoe jij bepaalde nummers kan spelen. Deze video’s kan je op pauze zet wanneer je wilt, waardoor je tijd hebt om even de akkoorden te vinden. De tweede manier is het volgen van een gitaarles of op school. Tijdens het spelen van de gitaar krijg je begeleiding. 

MaxiAxi

Voor de aanschaf van de gitaar en andere muziekinstrumenten raden wij MaxiAxi aan. MaxiAxi heeft een team vol met specialisten die jou graag verder helpen. Ook hebben ze een ruim aanbod aan muziekinstrumenten met de specialisatie op licht- en geluidsapparatuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lifestyle Sport Tips

Een overzicht van de voordelen en technieken van manuele therapie

Pijn kan een grote invloed hebben op onze levenskwaliteit. Of je nu gewond of ziek bent, fysiek ongemak beïnvloedt de stemming, mobiliteit, slaappatronen, geheugen en concentratie, en zelfs onze relaties. Veel soorten fysieke pijn valt echter te verhelpen met het gebruik van niet-invasieve technieken zoals fysiotherapie. Fysiotherapeutische disciplines richten zich op de structuren van het […]

Read More
Lifestyle

Leukste cadeautips voor je vriendin

Het kan best lastig zijn om steeds opnieuw een leuk cadeau voor je vriendin of vrouw te bedenken. Maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Door alleen het gebaar al zijn vrouwen snel blij, maar het kan geen kwaad om toch even je best te doen. Dus mannen let op, want in dit artikel […]

Read More
Lifestyle Tips

Je ramen opnieuw verven

Als je oude ramen hebt kun je overwegen om ze opnieuw te verven. Je moet niet alleen een deel verven, maar je moet het hele ding verven, inclusief het raam en de kozijnen Amsterdam. Je kunt elke kleur kiezen die je maar wilt, ongeacht of je heldere kleuren wilt of donkere kleuren die een rustige […]

Read More