In 5 stappen goed voorbereid beginnen aan je verbouwing

Wanneer je verbouwplannen hebt, zullen veel mensen je zeggen dat het stressvol kan zijn. Gelukkig geldt bij een verbouwing het volgende: een goed begin is het halve werk. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we vijf stappen voor je uitgeschreven. Doorloop ze en je gaat een goede voorbereiding tegemoet. 

1.Zorg voor de financiën 

Een verbouwing kost geld. Weet je al hoe je deze gaat bekostigen? Je kunt een globale offerte aanvragen bij een aannemer. Hiermee kun je met de bank kijken naar een eventuele extra hypotheek. 

Ga je jouw huis verduurzamen? Dan kun je vaak subsidie krijgen. Zoek dit goed uit voordat je begint, het kan een hoop geld schelen. 

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je spaargeld te gebruiken om je huis te verbouwen. Kijk goed hoeveel geld je nodig hebt om aan te houden als buffer. 

2.Zorg ook voor de onverwachte kosten

Naast een budget voor de verbouwing, dien je rekening te houden met onverwachte kosten. Rekeningen van de gemeente of de huur van een afvalcontainer, worden bijvoorbeeld niet meegenomen in de offerte van de aannemer of leverancier. Toch zijn dit kosten die flink kunnen oplopen. 

Je zult ook af en toe naar de bouwmarkt moeten voor extra verf of schroeven. Ook deze kosten worden vergeten in de begroting. En dan hebben we het nog niet eens over de notariskosten en bankkosten in je schatting mee. Verbouwen kost gewoon veel meer dan het bedrag dat op de offerte van de aannemer staat.

3.Regel een vergunning

Ga je een aanbouw maken of iets veranderen aan de buitenkant van je woning? Dan is het af en toe nodig om een vergunning aan te vragen. Helemaal wanneer je een bestemmingsplan doorkruist, moet je dit vooraf goed bij de gemeente checken. 

Blijkt een vergunning nodig te zijn? Dan kan een architect of constructeur je helpen bij het aanvragen van deze vergunning. Houd hierbij rekening met de doorlooptijd van zes weken.

4.Bekijk de brandveiligheid

Veiligheid en brandpreventie is heel belangrijk als je aan verbouwen bent. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje en de kans bestaat dat er brandgevaar is. Daarnaast zijn er regels waaraan jij je moet houden. Verandert de functie van een kamer alleen? Dan hoef je je geen zorgen te maken over de wetgeving. Maar wanneer jij een gebouw gaat verbouwen, is het wel belangrijk om er op te letten. Wordt er bijvoorbeeld gelast, kunnen de vonken voor brand zorgen. Huur dus altijd professionals in die weten wat ze doen.

Heb jij een appartement in een complex waar de gemeenschappelijke ruimte wordt verbouwd? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over de brandpreventie. De kans is groot dat de gemeenschappelijke brandmeldinstallatie tijdelijk wordt uitgezet, maar dan wordt de firma die de werkzaamheden uitvoert door de verzekeraar verplicht om brandwachten in te schakelen. Zo kun jij gewoon lekker blijven wonen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over brand. 

5.Breng je buren op de hoogte 

Heb je de financiën, veiligheid en vergunning geregeld? Dan kun jij bijna beginnen met verbouwen. Wel dien je eerst je buren nog even in te lichten. Zij zullen namelijk niet blij zijn met het gezaag en geboor. Breng ze op de hoogte en beloon ze achteraf met een bloemetje, bonbons of flesje wijn. 

Binnenkort een verbouwing? Volg deze 5 stappen en jij bent er helemaal klaar voor. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tips

Functionele meubelstukken die je moet bezitten

Er zijn veel redenen om functionele meubels aan je huis toe te voegen. Ze zullen je leven een stuk gemakkelijker maken. Je kunt meer in je huis doen met minder inspanning en je hebt meer ruimte voor dingen die belangrijk zijn. Deze meubelstukken zijn speciaal gemaakt om meer comfort en functionaliteit toe te voegen aan […]

Read More
Tips Zakelijk

Software oplossingen om de efficiëntie in je bedrijf te vergroten

In tijden van grote vraag kan het voor dienstverleners moeilijk zijn om de werkorders van hun klanten effectief af te handelen. Ze lopen het gevaar service-afspraken dubbel te boeken als ze niet over de juiste software beschikken. De mogelijkheid om eenvoudig afspraken in te plannen, afspraken opnieuw in te plannen en service-afspraken bij consumenten te […]

Read More
Tips Zakelijk

Tips voor vrachtvervoer

Er is een breed scala aan mogelijkheden voor vrachtvervoer beschikbaar voor individuen en bedrijven, van kleine pakketten die rechtstreeks van de maker aan de eindgebruiker worden geleverd tot grote containers die van de ene haven naar de andere worden verscheept. Als je een goedkoop pakket versturen buitenland, moet je ervoor zorgen dat je van tevoren […]

Read More