LIFEHACKS VOOR KLUSSEN RONDOM HET HUIS

Zelf klussen geeft veel voldoening en scheelt veel geld. Helaas kan het soms lastig zijn en lang duren. Lees daarom hier de beste lifehacks voor klusjes in je huis.

Raamdecoratie
Zijn je gordijnen toe aan een wasbeurt, maar heb je geen zin om de gordijnhaakjes eraf te halen? Geen probleem. Je kunt het gordijn met de haken tegen elkaar opvouwen en in een kussensloop of waszak plaatsen. Nadat je de sloop of zak goed hebt dichtgevouwen kan je de gordijnen wassen. Zijn de gordijnen toe aan vervanging? Ga dan voor stoere, lamellen. Wil je liever een zachter materiaal gebruiken? Dan is de keuze reuze! Gordijnen, die je ook verduisterend kunt maken voor de slaapkamer, vouwgordijnen, rolgordijnen en wat dacht je van duo rolgordijnen van Veneta.com? Laat je van te voren goed inlichten, er is namelijk zoveel meer dan standaard gordijnen.

Verven
Ga je verven met een roller? Maak deze dan eerst schoon met een stofroller die je gebruikt om bij kleding losse pluisjes te verwijderen. Zo maak je de roller schoon en voorkom je oneffenheden in je vers geverfde muren. Als je kwast lastig schoon te maken is kan je de kwast weken met azijn. Laat de kwast ongeveer 20 minuten weken in azijn. Dit kan ook met wasverzachter. Ook de muren moeten eerst stofvrij zijn om oneffenheden te voorkomen. Swiffer daarom de muren voordat je start met verven. Vind je dat opruimen naderhand altijd zo irritant? Door aluminiumfolie om je verfbakje te wikkelen hoef je het verfbakje niet meer schoon te maken en alleen de aluminiumfolie weg te gooien.

Tape komt soms lastig van de muur af na het verven. Dit kan je makkelijker doen door het warm te föhnen. Hierdoor raakt het vanzelf los. Heb je weinig ruimte om je verfkwasten op te bergen? Rol ze dan in plasticfolie en bewaar ze in Pringles-kokers. Hierdoor raken ze ook minder snel beschadigd.

Behang weghalen
Behang weghalen kan soms een lange klus zijn, zeker als het behang belachelijk vast blijft zitten aan de wand. Je kunt het behang loskrijgen door er wasverzachter op te sprayen. Vul een spuitfles voor de helft met wasverzachter en voor de helft met water en spuit dit op de muur. Laat het even intrekken en begin met het behang wegkrabben. Als je gaat behangen kan je op dezelfde manier als bij het verven je muur eerst schoon en egaal maken.

Spijkers
Je hebt vast wel eens per ongeluk op je vinger geslagen met een hamer. Je kunt dit voorkomen door de spijker met een wasknijper of kam vast te zetten. Spijkers kun je gemakkelijk uit de muur halen door een kurkentrekker te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips

belangrijke extra’s bij een zwembad

Een zwembad in de tuin plaatsen is meer dan alleen een grote waterbak ingraven. Het is juist ook zaak om te zorgen dat alle zaken rondom het bad goed verzorgd zijn. Zo wil je bijvoorbeeld zeker zijn dat je een goede zwembadoverkapping hebt. Daarmee kan je al in grote mate zorgen dat je geen hinder hebt van […]

Read More
Tips

Wat zijn de lekkerste wijnen?

Er zijn eigenlijk geen mannen die niet van wijn houden te vinden. Natuurlijk zal iedere man eerst over bier beginnen, maar als je echt diep van binnen kijkt, dan is wijn toch wel een favoriet. Spaanse rode wijn is een soort die bovenaan veel lijstjes staat. Als je wijn in zijn volle glorie wil ervaren, dan is […]

Read More
Tips

Wat zijn de tuintrends van dit moment?

Tuintrends veranderen continu. Vaak passen deze trends zich aan aan ons leven, maar ook aan het klimaat. Heb je tuinplannen? Houd dan rekening met de volgende tuintrends! De duurzame tuin Deze trend is al een aantal jaren flink aan het groeien, maar gaat naar verwachting nog harder groeien. Wanneer je dit thema belangrijk vindt, is […]

Read More