LIFEHACKS VOOR KLUSSEN RONDOM HET HUIS

Zelf klussen geeft veel voldoening en scheelt veel geld. Helaas kan het soms lastig zijn en lang duren. Lees daarom hier de beste lifehacks voor klusjes in je huis.

Raamdecoratie
Zijn je gordijnen toe aan een wasbeurt, maar heb je geen zin om de gordijnhaakjes eraf te halen? Geen probleem. Je kunt het gordijn met de haken tegen elkaar opvouwen en in een kussensloop of waszak plaatsen. Nadat je de sloop of zak goed hebt dichtgevouwen kan je de gordijnen wassen. Zijn de gordijnen toe aan vervanging? Ga dan voor stoere, lamellen. Wil je liever een zachter materiaal gebruiken? Dan is de keuze reuze! Gordijnen, die je ook verduisterend kunt maken voor de slaapkamer, vouwgordijnen, rolgordijnen en wat dacht je van duo rolgordijnen van Veneta.com? Laat je van te voren goed inlichten, er is namelijk zoveel meer dan standaard gordijnen.

Verven
Ga je verven met een roller? Maak deze dan eerst schoon met een stofroller die je gebruikt om bij kleding losse pluisjes te verwijderen. Zo maak je de roller schoon en voorkom je oneffenheden in je vers geverfde muren. Als je kwast lastig schoon te maken is kan je de kwast weken met azijn. Laat de kwast ongeveer 20 minuten weken in azijn. Dit kan ook met wasverzachter. Ook de muren moeten eerst stofvrij zijn om oneffenheden te voorkomen. Swiffer daarom de muren voordat je start met verven. Vind je dat opruimen naderhand altijd zo irritant? Door aluminiumfolie om je verfbakje te wikkelen hoef je het verfbakje niet meer schoon te maken en alleen de aluminiumfolie weg te gooien.

Tape komt soms lastig van de muur af na het verven. Dit kan je makkelijker doen door het warm te föhnen. Hierdoor raakt het vanzelf los. Heb je weinig ruimte om je verfkwasten op te bergen? Rol ze dan in plasticfolie en bewaar ze in Pringles-kokers. Hierdoor raken ze ook minder snel beschadigd.

Behang weghalen
Behang weghalen kan soms een lange klus zijn, zeker als het behang belachelijk vast blijft zitten aan de wand. Je kunt het behang loskrijgen door er wasverzachter op te sprayen. Vul een spuitfles voor de helft met wasverzachter en voor de helft met water en spuit dit op de muur. Laat het even intrekken en begin met het behang wegkrabben. Als je gaat behangen kan je op dezelfde manier als bij het verven je muur eerst schoon en egaal maken.

Spijkers
Je hebt vast wel eens per ongeluk op je vinger geslagen met een hamer. Je kunt dit voorkomen door de spijker met een wasknijper of kam vast te zetten. Spijkers kun je gemakkelijk uit de muur halen door een kurkentrekker te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tips

Functionele meubelstukken die je moet bezitten

Er zijn veel redenen om functionele meubels aan je huis toe te voegen. Ze zullen je leven een stuk gemakkelijker maken. Je kunt meer in je huis doen met minder inspanning en je hebt meer ruimte voor dingen die belangrijk zijn. Deze meubelstukken zijn speciaal gemaakt om meer comfort en functionaliteit toe te voegen aan […]

Read More
Tips Zakelijk

Software oplossingen om de efficiëntie in je bedrijf te vergroten

In tijden van grote vraag kan het voor dienstverleners moeilijk zijn om de werkorders van hun klanten effectief af te handelen. Ze lopen het gevaar service-afspraken dubbel te boeken als ze niet over de juiste software beschikken. De mogelijkheid om eenvoudig afspraken in te plannen, afspraken opnieuw in te plannen en service-afspraken bij consumenten te […]

Read More
Tips Zakelijk

Tips voor vrachtvervoer

Er is een breed scala aan mogelijkheden voor vrachtvervoer beschikbaar voor individuen en bedrijven, van kleine pakketten die rechtstreeks van de maker aan de eindgebruiker worden geleverd tot grote containers die van de ene haven naar de andere worden verscheept. Als je een goedkoop pakket versturen buitenland, moet je ervoor zorgen dat je van tevoren […]

Read More