Neusdouche vaak onbekend bij KNO-patiënten

Tandenpoetsen. Jezelf douchen. Het zijn bekende hygiënische handelingen. Je neus schoon ‘douchen’ zou ook een vaste dagelijkse handeling moeten zijn. In ieder geval bij KNO-patiënten die onder behandeling van een KNO-arts staan. Je neus douchen of schoonspoelen doe je met een neusdouche. Maar waarom zou je in vredesnaam een neusdouche bestellen? Wij leggen het je uit.

De eerste reden om een neusdouche te bestellen, is de hygiëne en het voorkomen van ziekten. In je neus zitten neushaartjes die veel vuiligheid afvangen. Door je neus te spoelen versterk je de functie van je neus. Je spoelt alle rommel eruit met een neusdouche, terwijl het nasale spoelzout dat je hiervoor gebruikt inwerkt op je neusslijmvlies. Het bestellen gaat heel gemakkelijk. Neusdouche en nasaal spoelzout koop je eenvoudig via neilmednederland.nl.

Een tweede reden is dat je neusslijmvlies opgezwollen kan raken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij verkoudheid. Je kan dan moeilijk door je neus adem halen. Met de neusdouche en spoelzout van NeilMed Nederland spoel je al het slijm weg waardoor je letterlijk weer adem krijgt. Daarnaast slinkt je slijmvlies door de werking van het zout. Het speciale zout trekt namelijk vocht weg uit je slijmvliezen, waardoor ze slinken.

Een derde reden om een neusdouche te bestellen, is het positieve advies van KNO-artsen. Bij vrijwel iedere behandeling aan de neus – zoals allergieën en operaties – schrijven zij als eerste een neusdouche voor. Doordat je je neus schoon spoelt, hebben andere medicijnen zoals fluticason een betere werking. Simpelweg omdat ze geen blokkades tegenkomen en kunnen aanslaan op die plekken die jij met je neusdouche hebt schoon gespoeld.

Een vierde reden is de verlichting van klachten. Niet voor niets zijn KNO-artsen blij met de NeilMed-producten. Als je ooit voorhoofdsholteontsteking hebt gehad, dan weet je hoe vervelend en pijnlijk dat is. Om gek van te worden! Zodra je je neus spoelt, zul je verlichting van klachten ervaren. Bij een voorhoofdsholteontsteking is het slijmvlies in een of meerdere holtes ontstoken. Dit kan het geval zijn in de voorhoofdsholte, wiggebeenholte, zeefbeenholte en kaakholte. Door je neus te spoelen, spoel je overtollig slijm, vuiligheid en bacteriën weg. Daarnaast werkt speciale spoelzout in op je slijmvliezen. Het onttrekt vocht, waardoor je slijmvliezen slinken en de klachten afnemen.
Kijk op neilmednederland.nl voor het complete assortiment neusdouches en nasaal spoelzout. Er zijn ook varianten voor kinderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips

4 handige tips om goed voorbereid te gaan kamperen

Er bestaan nog steeds erg veel vooroordelen als het over kamperen gaat en dat is jammer. Wie het nog nooit eerder deed, kan er moeilijk een mening over hebben. Wie het wel al deed, zag er meteen de vele voordelen van. Niemand die je zegt hoe jij je vakantie moet doorbrengen, toch is kamperen meer […]

Read More
Tips

Houten ladders

Voor de beste houten ladders moet je bij Van Eldik ladders zijn. De reden hiervoor? Zij maken ze als sinds 1890 zelf in hun eigen werkplaats. Hoe ladders vroeger werden gemaakt Eind 19e, begin 20ste eeuw werden de ladders met de hand gemaakt. Dat betekende dat de vorm van de houten ladder met de hand […]

Read More
Lifestyle Sport Tips

Een overzicht van de voordelen en technieken van manuele therapie

Pijn kan een grote invloed hebben op onze levenskwaliteit. Of je nu gewond of ziek bent, fysiek ongemak beïnvloedt de stemming, mobiliteit, slaappatronen, geheugen en concentratie, en zelfs onze relaties. Veel soorten fysieke pijn valt echter te verhelpen met het gebruik van niet-invasieve technieken zoals fysiotherapie. Fysiotherapeutische disciplines richten zich op de structuren van het […]

Read More