Wat hebben duren huizen met elkaar gemeen?

Foto van eberhard grossgasteiger van Pexels

Je kent het wel van die droom huizen die je voorbij ziet komen op tv. Meestal ver weg op een tropische bestemming en midden in de natuur. Te mooi om over na te denken en meestal wonen daar ook echt alleen de rijkste beroemdheden in met strenge bewaking. Maar wat maakt het nou het duurste huis ter wereld?

De grootte van het huis is van belang

Om te beginnen hebben zij allemaal wel met elkaar gemeen dat de duurste huizen niet de meest kleinste huizen zijn. In tegendeel zelfs, meestal zijn die huizen niet normaal groot waar je gewoon met alle families uit je basisschool klas kunt wonen als dit nog zachtjes is uitgedrukt. Kortom de duurste huizen zijn groot.

11 hectare grond nog niet genoeg?

Fijn dat de duurste huizen ter wereld groot zijn, maar dat blijft niet alleen bij het huis. Ook de tuin zijn paar voetbalvelden groot en dan overdrijven we nog niet. Meestal zijn die huizen voorzien van een eigen sportterrein voor de tennis, bowlen en golfen. Alsof je een heel resort voor jezelf hebt. Bijna niet voor te stellen dat mensen zo leven.

Extra emotionele waarde door de jaren heen

Daarnaast is er ook emotionele waarde die mee telt. In sommige gevallen zit er een heel geschiedenis erachter. Denk maar aan Buckingham Palace in Londen.

Andere factoren die meespelen

Naast afmeting, geschiedenis en locatie zijn er nog andere zaken die van toepassing zijn op de waarde van het huis. Uiteraard telt interieur ook mee en hoe het is ingedeeld ook mee qua prijs. Wanneer een huis flink verbouwd moet worden en er veel kapot is of geen stijl heeft, is de waarde natuurlijk minder dan dat het een stijlvol huis is. Wil je je huis tillen naar een hoger level? Dan kun je kijken om meer elementen van marmer in je huis toe te voegen zoals een marmeren keukenblad. Een marmeren element straalt grootsheid en status uit. Het ziet er luxe uit en daarom is dit een toevoeging in je keuken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lifestyle

De beste allround muurverf? Ga voor Sikkens Alphacryl Pure Mat!

Ontdek de betoverende wereld van muurverf voor binnen met Sikkens Alphacryl Pure Mat SF, dé matte verf die jouw interieur naar een hoger niveau tilt. Deze unieke verf combineert hoogwaardige kwaliteit met een verbluffende afwerking, waardoor jouw muren egaal mat eruit zien, als nooit tevoren. Of je nu een professionele schilder of een doe-het-zelver bent, […]

Read More
Lifestyle

Hoe werkt een detoxkuur?

Detoxkuren zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Veel mensen streven ernaar hun lichaam te zuiveren en zich gezonder en energieker te voelen. Maar hoe werkt zo’n detox kuur eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op de werking van een detox kuur en leggen we uit waarom het zo effectief kan zijn voor je algehele […]

Read More
Lifestyle

Waarom zijn mineralen zo goed voor ons?

Als man wil je bewust en gezond te leven. Je wisselt periodes met rust af met tijden waarin je actief en sportief bezig bent. Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is je op het lijf geschreven. Een verantwoorde en gevarieerde voeding hoort hierbij. Je let erop dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Ook eet […]

Read More