Wat hebben duren huizen met elkaar gemeen?

Foto van eberhard grossgasteiger van Pexels

Je kent het wel van die droom huizen die je voorbij ziet komen op tv. Meestal ver weg op een tropische bestemming en midden in de natuur. Te mooi om over na te denken en meestal wonen daar ook echt alleen de rijkste beroemdheden in met strenge bewaking. Maar wat maakt het nou het duurste huis ter wereld?

De grootte van het huis is van belang

Om te beginnen hebben zij allemaal wel met elkaar gemeen dat de duurste huizen niet de meest kleinste huizen zijn. In tegendeel zelfs, meestal zijn die huizen niet normaal groot waar je gewoon met alle families uit je basisschool klas kunt wonen als dit nog zachtjes is uitgedrukt. Kortom de duurste huizen zijn groot.

11 hectare grond nog niet genoeg?

Fijn dat de duurste huizen ter wereld groot zijn, maar dat blijft niet alleen bij het huis. Ook de tuin zijn paar voetbalvelden groot en dan overdrijven we nog niet. Meestal zijn die huizen voorzien van een eigen sportterrein voor de tennis, bowlen en golfen. Alsof je een heel resort voor jezelf hebt. Bijna niet voor te stellen dat mensen zo leven.

Extra emotionele waarde door de jaren heen

Daarnaast is er ook emotionele waarde die mee telt. In sommige gevallen zit er een heel geschiedenis erachter. Denk maar aan Buckingham Palace in Londen.

Andere factoren die meespelen

Naast afmeting, geschiedenis en locatie zijn er nog andere zaken die van toepassing zijn op de waarde van het huis. Uiteraard telt interieur ook mee en hoe het is ingedeeld ook mee qua prijs. Wanneer een huis flink verbouwd moet worden en er veel kapot is of geen stijl heeft, is de waarde natuurlijk minder dan dat het een stijlvol huis is. Wil je je huis tillen naar een hoger level? Dan kun je kijken om meer elementen van marmer in je huis toe te voegen zoals een marmeren keukenblad. Een marmeren element straalt grootsheid en status uit. Het ziet er luxe uit en daarom is dit een toevoeging in je keuken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lifestyle Sport Tips

Een overzicht van de voordelen en technieken van manuele therapie

Pijn kan een grote invloed hebben op onze levenskwaliteit. Of je nu gewond of ziek bent, fysiek ongemak beïnvloedt de stemming, mobiliteit, slaappatronen, geheugen en concentratie, en zelfs onze relaties. Veel soorten fysieke pijn valt echter te verhelpen met het gebruik van niet-invasieve technieken zoals fysiotherapie. Fysiotherapeutische disciplines richten zich op de structuren van het […]

Read More
Lifestyle

Leukste cadeautips voor je vriendin

Het kan best lastig zijn om steeds opnieuw een leuk cadeau voor je vriendin of vrouw te bedenken. Maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Door alleen het gebaar al zijn vrouwen snel blij, maar het kan geen kwaad om toch even je best te doen. Dus mannen let op, want in dit artikel […]

Read More
Lifestyle Tips

Je ramen opnieuw verven

Als je oude ramen hebt kun je overwegen om ze opnieuw te verven. Je moet niet alleen een deel verven, maar je moet het hele ding verven, inclusief het raam en de kozijnen Amsterdam. Je kunt elke kleur kiezen die je maar wilt, ongeacht of je heldere kleuren wilt of donkere kleuren die een rustige […]

Read More