Wat hebben duren huizen met elkaar gemeen?

Foto van eberhard grossgasteiger van Pexels

Je kent het wel van die droom huizen die je voorbij ziet komen op tv. Meestal ver weg op een tropische bestemming en midden in de natuur. Te mooi om over na te denken en meestal wonen daar ook echt alleen de rijkste beroemdheden in met strenge bewaking. Maar wat maakt het nou het duurste huis ter wereld?

De grootte van het huis is van belang

Om te beginnen hebben zij allemaal wel met elkaar gemeen dat de duurste huizen niet de meest kleinste huizen zijn. In tegendeel zelfs, meestal zijn die huizen niet normaal groot waar je gewoon met alle families uit je basisschool klas kunt wonen als dit nog zachtjes is uitgedrukt. Kortom de duurste huizen zijn groot.

11 hectare grond nog niet genoeg?

Fijn dat de duurste huizen ter wereld groot zijn, maar dat blijft niet alleen bij het huis. Ook de tuin zijn paar voetbalvelden groot en dan overdrijven we nog niet. Meestal zijn die huizen voorzien van een eigen sportterrein voor de tennis, bowlen en golfen. Alsof je een heel resort voor jezelf hebt. Bijna niet voor te stellen dat mensen zo leven.

Extra emotionele waarde door de jaren heen

Daarnaast is er ook emotionele waarde die mee telt. In sommige gevallen zit er een heel geschiedenis erachter. Denk maar aan Buckingham Palace in Londen.

Andere factoren die meespelen

Naast afmeting, geschiedenis en locatie zijn er nog andere zaken die van toepassing zijn op de waarde van het huis. Uiteraard telt interieur ook mee en hoe het is ingedeeld ook mee qua prijs. Wanneer een huis flink verbouwd moet worden en er veel kapot is of geen stijl heeft, is de waarde natuurlijk minder dan dat het een stijlvol huis is. Wil je je huis tillen naar een hoger level? Dan kun je kijken om meer elementen van marmer in je huis toe te voegen zoals een marmeren keukenblad. Een marmeren element straalt grootsheid en status uit. Het ziet er luxe uit en daarom is dit een toevoeging in je keuken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lifestyle

Mangohout in de horeca: hotels en restaurants met karakter

Mangohouten meubels vind je tegenwoordig niet alleen in huiskamers, ook binnen de horecawereld zijn ze steeds meer in trek. Ze voegen niet alleen sfeer en karakter toe, maar bieden ook praktische voordelen. In dit artikel duiken we dieper in de opkomst van mangohout in de horeca en waarom het een geliefde keuze is voor veel […]

Read More
Lifestyle

Winterschoenen voor Dames: Warmte en Stijl voor het Koude Seizoen

Met het dalen van de temperatuur wordt het tijd om de zomerschoenen op te bergen en plaats te maken voor winterschoenen. Voor vrouwen betekent dit het vinden van schoenen die niet alleen de voeten warm houden, maar ook passen bij diverse winter outfits.  Winterschoenen dames: een combinatie van functionaliteit, comfort en mode. In deze blog […]

Read More
Lifestyle

Sofatrends 2023: Een overzicht van de nieuwste stijlen, kleuren en ontwerpen die in dit jaar de markt veroveren.

Ben je klaar voor een frisse wind door je woonkamer? 2023 staat bol van de nieuwe interieurtrends, en het epicentrum van al die vernieuwing is natuurlijk de sofa. Elk jaar heeft zijn eigen charme, unieke stijlen en bijzondere ontwerpen, en dit jaar zet die traditie zich voort. Dus nestel je even op die vertrouwde bank […]

Read More