Zo maak je thuis heerlijke kerst chocolade

Bij kerst horen natuurlijk allerlei lekkernijen: kerststol, zuurstokken en natuurlijk kerstchocolade! Je kan kerst chocolade kopen bij de supermarkt of een groothandel als Gust Royal, maar het is ook leuk om zelf te maken! Hieronder staat stap voor stap uitgelegd hoe dit moet.  

Dit heb je nodig 

  • Melk, wit en pure chocolade, de hoeveelheid is afhankelijk van je vormpjes 
  • Chocolademal (silicoon of metaal maakt niet uit). 
  • Kookthermometer 
  • Pan en bakje voor Au bain-marie verwarmen, of een magnetron 
  • Optioneel: Kleurstof in poedervorm 

Stap 1: Chocolade smelten 

Een couverturesmeltbak is de beste manier om chocolade te verwarmen, maar als je deze niet in huis hebt is ook au bain-marie of de magnetron een mogelijkheid (je hebt met het gebruik van de magnetron wel minder controle over de magnetron).  

  • Verwarm 2/3 van de chocolade tot 27 graden. 
  • Als deze chocolade gesmolten is, voeg dan het laatste 1/3 deel van je chocolade toe en roer tot alles goed gesmolten is.  
  • Verwarm daarna de chocolade tot de juiste verwerkingstemperatuur; voor wit is dit 28-29 graden, voor melk 30 graden en voor puur 31 graden.  

Stap 2: Gekleurde chocolade maken 

Wil je kleur toevoegen aan je chocolade? Meng dan de kleurstof samen met de gesmolten witte chocolade. Pak daarna een satéprikker en kleur de vormpjes in met de stompe kant. Dit kan bijvoorbeeld de muts van de kerstman zijn!  

Stap 3: Vorm vullen 

Als je gekleurde chocolade hard geworden is, vul dan de vormpjes met de rest van je gesmolten chocolade. Tik de vormpjes op je werkblad of aanrecht, zo laat je luchtbellen ontsnappen en krijg je mooie, gladde chocolade! 

Stap 4: Laten afkoelen 

Zit de chocolade in de vormpjes? Top! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de chocolade af te laten koelen naar tien tot twaalf graden. Als het hard genoeg is, kan je je zelfgemaakte chocolade uit de vorm tikken! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips

Houten ladders

Voor de beste houten ladders moet je bij Van Eldik ladders zijn. De reden hiervoor? Zij maken ze als sinds 1890 zelf in hun eigen werkplaats. Hoe ladders vroeger werden gemaakt Eind 19e, begin 20ste eeuw werden de ladders met de hand gemaakt. Dat betekende dat de vorm van de houten ladder met de hand […]

Read More
Lifestyle Sport Tips

Een overzicht van de voordelen en technieken van manuele therapie

Pijn kan een grote invloed hebben op onze levenskwaliteit. Of je nu gewond of ziek bent, fysiek ongemak beïnvloedt de stemming, mobiliteit, slaappatronen, geheugen en concentratie, en zelfs onze relaties. Veel soorten fysieke pijn valt echter te verhelpen met het gebruik van niet-invasieve technieken zoals fysiotherapie. Fysiotherapeutische disciplines richten zich op de structuren van het […]

Read More
Tips Zakelijk

Steeds vaker kiezen Peugeotrijders voor Private Lease.

Het technologische aanbod van Peugeot zal worden verbreed met de introductie van nieuwe hybride-aandrijflijnen aan het begin van 2023 – waarbij de PEUGEOT 3008 en PEUGEOT 5008 de spits af zullen bijten. Daarnaast staan er nieuwe 100% batterij-elektrische oplossingen voor de E-208 en E-308 op de planning, alsmede een aandrijflijn voorzien van waterstof-brandstofcel en plug-in […]

Read More