Zo maak je thuis heerlijke kerst chocolade

Bij kerst horen natuurlijk allerlei lekkernijen: kerststol, zuurstokken en natuurlijk kerstchocolade! Je kan kerst chocolade kopen bij de supermarkt of een groothandel als Gust Royal, maar het is ook leuk om zelf te maken! Hieronder staat stap voor stap uitgelegd hoe dit moet.  

Dit heb je nodig 

  • Melk, wit en pure chocolade, de hoeveelheid is afhankelijk van je vormpjes 
  • Chocolademal (silicoon of metaal maakt niet uit). 
  • Kookthermometer 
  • Pan en bakje voor Au bain-marie verwarmen, of een magnetron 
  • Optioneel: Kleurstof in poedervorm 

Stap 1: Chocolade smelten 

Een couverturesmeltbak is de beste manier om chocolade te verwarmen, maar als je deze niet in huis hebt is ook au bain-marie of de magnetron een mogelijkheid (je hebt met het gebruik van de magnetron wel minder controle over de magnetron).  

  • Verwarm 2/3 van de chocolade tot 27 graden. 
  • Als deze chocolade gesmolten is, voeg dan het laatste 1/3 deel van je chocolade toe en roer tot alles goed gesmolten is.  
  • Verwarm daarna de chocolade tot de juiste verwerkingstemperatuur; voor wit is dit 28-29 graden, voor melk 30 graden en voor puur 31 graden.  

Stap 2: Gekleurde chocolade maken 

Wil je kleur toevoegen aan je chocolade? Meng dan de kleurstof samen met de gesmolten witte chocolade. Pak daarna een satéprikker en kleur de vormpjes in met de stompe kant. Dit kan bijvoorbeeld de muts van de kerstman zijn!  

Stap 3: Vorm vullen 

Als je gekleurde chocolade hard geworden is, vul dan de vormpjes met de rest van je gesmolten chocolade. Tik de vormpjes op je werkblad of aanrecht, zo laat je luchtbellen ontsnappen en krijg je mooie, gladde chocolade! 

Stap 4: Laten afkoelen 

Zit de chocolade in de vormpjes? Top! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de chocolade af te laten koelen naar tien tot twaalf graden. Als het hard genoeg is, kan je je zelfgemaakte chocolade uit de vorm tikken! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tips

Functionele meubelstukken die je moet bezitten

Er zijn veel redenen om functionele meubels aan je huis toe te voegen. Ze zullen je leven een stuk gemakkelijker maken. Je kunt meer in je huis doen met minder inspanning en je hebt meer ruimte voor dingen die belangrijk zijn. Deze meubelstukken zijn speciaal gemaakt om meer comfort en functionaliteit toe te voegen aan […]

Read More
Tips Zakelijk

Software oplossingen om de efficiëntie in je bedrijf te vergroten

In tijden van grote vraag kan het voor dienstverleners moeilijk zijn om de werkorders van hun klanten effectief af te handelen. Ze lopen het gevaar service-afspraken dubbel te boeken als ze niet over de juiste software beschikken. De mogelijkheid om eenvoudig afspraken in te plannen, afspraken opnieuw in te plannen en service-afspraken bij consumenten te […]

Read More
Tips Zakelijk

Tips voor vrachtvervoer

Er is een breed scala aan mogelijkheden voor vrachtvervoer beschikbaar voor individuen en bedrijven, van kleine pakketten die rechtstreeks van de maker aan de eindgebruiker worden geleverd tot grote containers die van de ene haven naar de andere worden verscheept. Als je een goedkoop pakket versturen buitenland, moet je ervoor zorgen dat je van tevoren […]

Read More