6 Redenen waarom je een hond zou moeten nemen

Het is natuurlijk erg gezellig om een hond in huis te hebben, een hond is namelijk altijd blij om je te zien. Of je nou 5 minuten bent weggeweest of een hele dag, je wordt altijd blij begroet als je thuis komt. Het is op verschillende vlakken goed om een hond te hebben; op sociaal gebied, maar het is ook goed voor je gezondheid. Ik zal je hieronder vertellen waarom het goed is om een hond in huis te nemen.

Sociaal

1. Het is gezellig thuiskomen, je hond is namelijk altijd blij wanneer je er weer bent. Een hond in huis is ook een goede manier om eenzaamheid tegen te gaan.
2. Ook voor kinderen is het goed om op te groeien met een huisdier. Zo leren ze om voor iemand te zorgen en ontwikkelen ze een verantwoordelijkheidsgevoel.
3. Uit onderzoek blijkt dat mensen die een hond hebben, gelukkiger zijn dan mensen zonder hond. Dit geldt met name voor oudere mensen.

Gezondheid

4. Honden hebben veel beweging nodig, het ene soort meer dan de ander. Hierdoor ben je veel buiten. Dit is op meerdere vlakken goed voor je. Ten eerste ben je zelf veel in beweging, je wandelt immers veel. Ten tweede is de buitenlucht goed voor je concentratie en je immuunsysteem.
5. Doordat je meer buiten wandelt, wordt de aanmaak van melatonine in je lichaam bevordert. Hierdoor val je ’s avonds sneller in slaap.
6. Het is bewezen dat het aaien van honden rustgevend werkt. Hierdoor kun je stress verminderen.

Goede voorbereiding

Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je direct een hond gaat kopen. Vraag jezelf eerst af of je op dit moment een hond kan bieden wat hij nodig heeft. De eerste paar maanden kan een hond niet de hele dag alleen thuis blijven. De pup moet na elk slaapje buiten een plas doen en in het begin krijgt hij 4x per dag eten. Houd hier rekening mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lifestyle Sport Tips

Een overzicht van de voordelen en technieken van manuele therapie

Pijn kan een grote invloed hebben op onze levenskwaliteit. Of je nu gewond of ziek bent, fysiek ongemak beïnvloedt de stemming, mobiliteit, slaappatronen, geheugen en concentratie, en zelfs onze relaties. Veel soorten fysieke pijn valt echter te verhelpen met het gebruik van niet-invasieve technieken zoals fysiotherapie. Fysiotherapeutische disciplines richten zich op de structuren van het […]

Read More
Tips Zakelijk

Steeds vaker kiezen Peugeotrijders voor Private Lease.

Het technologische aanbod van Peugeot zal worden verbreed met de introductie van nieuwe hybride-aandrijflijnen aan het begin van 2023 – waarbij de PEUGEOT 3008 en PEUGEOT 5008 de spits af zullen bijten. Daarnaast staan er nieuwe 100% batterij-elektrische oplossingen voor de E-208 en E-308 op de planning, alsmede een aandrijflijn voorzien van waterstof-brandstofcel en plug-in […]

Read More
Tips

Beveiliging van informatie wordt steeds belangrijker

De regels van de beveiliging van persoonsgegevens zijn sinds dat de AVG (algemene verordening persoonsgegevens) strenger geworden. Deze gegevens zijn een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijven. ISO 27001 speelt daarin een belangrijke rol, waardoor uw bedrijf altijd aan de juiste eisen voldoet. Wat is ISO beveiliging? ISO is een standaard norm voor de beveiliging van […]

Read More