6 Redenen waarom je een hond zou moeten nemen

Het is natuurlijk erg gezellig om een hond in huis te hebben, een hond is namelijk altijd blij om je te zien. Of je nou 5 minuten bent weggeweest of een hele dag, je wordt altijd blij begroet als je thuis komt. Het is op verschillende vlakken goed om een hond te hebben; op sociaal gebied, maar het is ook goed voor je gezondheid. Ik zal je hieronder vertellen waarom het goed is om een hond in huis te nemen.

Sociaal

1. Het is gezellig thuiskomen, je hond is namelijk altijd blij wanneer je er weer bent. Een hond in huis is ook een goede manier om eenzaamheid tegen te gaan.
2. Ook voor kinderen is het goed om op te groeien met een huisdier. Zo leren ze om voor iemand te zorgen en ontwikkelen ze een verantwoordelijkheidsgevoel.
3. Uit onderzoek blijkt dat mensen die een hond hebben, gelukkiger zijn dan mensen zonder hond. Dit geldt met name voor oudere mensen.

Gezondheid

4. Honden hebben veel beweging nodig, het ene soort meer dan de ander. Hierdoor ben je veel buiten. Dit is op meerdere vlakken goed voor je. Ten eerste ben je zelf veel in beweging, je wandelt immers veel. Ten tweede is de buitenlucht goed voor je concentratie en je immuunsysteem.
5. Doordat je meer buiten wandelt, wordt de aanmaak van melatonine in je lichaam bevordert. Hierdoor val je ’s avonds sneller in slaap.
6. Het is bewezen dat het aaien van honden rustgevend werkt. Hierdoor kun je stress verminderen.

Goede voorbereiding

Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je direct een hond gaat kopen. Vraag jezelf eerst af of je op dit moment een hond kan bieden wat hij nodig heeft. De eerste paar maanden kan een hond niet de hele dag alleen thuis blijven. De pup moet na elk slaapje buiten een plas doen en in het begin krijgt hij 4x per dag eten. Houd hier rekening mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tips

Functionele meubelstukken die je moet bezitten

Er zijn veel redenen om functionele meubels aan je huis toe te voegen. Ze zullen je leven een stuk gemakkelijker maken. Je kunt meer in je huis doen met minder inspanning en je hebt meer ruimte voor dingen die belangrijk zijn. Deze meubelstukken zijn speciaal gemaakt om meer comfort en functionaliteit toe te voegen aan […]

Read More
Tips Zakelijk

Software oplossingen om de efficiëntie in je bedrijf te vergroten

In tijden van grote vraag kan het voor dienstverleners moeilijk zijn om de werkorders van hun klanten effectief af te handelen. Ze lopen het gevaar service-afspraken dubbel te boeken als ze niet over de juiste software beschikken. De mogelijkheid om eenvoudig afspraken in te plannen, afspraken opnieuw in te plannen en service-afspraken bij consumenten te […]

Read More
Lifestyle

Leukste cadeautips voor je vriendin

Het kan best lastig zijn om steeds opnieuw een leuk cadeau voor je vriendin of vrouw te bedenken. Maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Door alleen het gebaar al zijn vrouwen snel blij, maar het kan geen kwaad om toch even je best te doen. Dus mannen let op, want in dit artikel […]

Read More