Flexibel werken: toekomstmuziek of de werkplek van vandaag?

De digitalisering van de maatschappij heeft nieuwe behoeften gecreëerd maar biedt ook kansen om de traditionele werkplek opnieuw uit te vinden. Mensen werken van thuis, onderweg of in een koffiebar.

Flexibel werken is nu wereldwijd “the right thing to do”. Het zorgt ervoor dat bedrijven hun ruimtes op creatieve manieren herinrichten. Door flexibele werkplekken kunnen werknemers ervoor kiezen om samen te werken in een open ruimte of om zich terug te trekken in meer afgezonderde ruimtes. De omgeving heeft een grote invloed op de productiviteit en de motivatie van werknemers.

Daarom is er een hele nieuwe beweging op gang gekomen namelijk het flexibel kantoor. Het is een meer dan welkome afwisseling tussen het thuiswerk en werken op kantoor. Daarnaast is het voor werknemers die veel uren onderweg zijn een zeer tijdbesparende oplossing. Tussen twee klanten door even gaan inloggen op een flexdesk of snel een meeting inboeken in een Bedrijvencentrum om extern te vergaderen. Het zijn allemaal mogelijkheden die het werk aangenaam maken en vooral een efficiënte tijdsindeling met zich meebrengt. Niet alleen freelancers zien de voordelen in van op deze manier te werken maar ook grote ondernemingen investeren graag in enkele flexplekken in Bedrijvencentra om hun werknemers ten volle te ondersteunen naar efficiëntie en tevredenheid toe.

Graag zetten we voor jullie de voordelen van flexibel werken nog even op een rijtje.

Allereerst verhoogt flexibel werken de productiviteit. Een werknemer kan overal en altijd werken. Dat is niet alleen voor de werknemer een voordeel maar ook de werkgever heeft hier baat bij. Een werknemer die overal en altijd kan werken, verliest veel minder tijd dus een hogere rendabiliteit voor de werkgever.

Flexwerken verhoogt de productiviteit. Er zijn meer mogelijkheden tot samenwerking en je komt tot nieuwe inzichten en andere ideeën door de verschillende contacten.

De werknemers behalen een hogere graad van tevredenheid. Ze kunnen van overal werken en dat maakt hen blij. Zo kan je je talenten van werknemers behouden en is er minder personeelsverloop.

Een mooie work-life balance is de absolute meerwaarde. Werknemers kunnen dichter bij huis werken indien nodig en de tijdswinst die ze hiermee boeken, houdt hen gelukkig.

Last but not least is het financiële voordeel voor de werkgever. De vaste kosten van een groot kantoor kunnen omgezet naar variabele kosten. Je kan je eigen kantoor verhuren. Enkel op drukke momenten of indien nodig teken je in op een vlot abonnement met korte opzegtermijnen in een flexkantoor. Geen vaste maandelijkse facturen van nutsvoorzieningen, niet al die investeringen hoeven te doen van elektronica, geen onderhoud van tuin en gebouwen… Kortom een heel ander prijskaartje

Deze resem aan voordelen zullen je ongetwijfeld aan het denken gezet hebben. Aarzel niet en neem contact op met BC Waasland, zij ondersteunen je graag in je zoektocht naar de ideale flexplek voor jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uncategorized

Alles wat je moet weten over Happy Caps

Happy Caps, je hebt er vast wel eens van gehoord. Misschien ken je het als een fijne substantie voor tijdens een feestje, maar er is meer dan dat. Happy Caps zijn namelijk voedingssupplementen die je helpen om je beter te voelen, zónder de negatieve effecten van fijne substanties. In deze blog lees je alles wat […]

Read More
Uncategorized

Ontdek hoe glutathione je cellen en DNA beschermt

Ons lichaam is enorm veelzijdig. Alles wat we nodig hebben om te leven en te functioneren, halen we uit onze voeding. We gebruiken vetten en koolhydraten als energiebron en eiwitten of proteïnen als bouwstof. Dit is nog niet alles. Vitamines, mineralen en spoorelementen nemen we ook tot ons, omdat ze belangrijk zijn in diverse lichaamsprocessen. […]

Read More
Uncategorized

Wat zijn de voordelen van badjassen? 

Badjassen heren zijn goed voor meer dan één reden, maar een van de belangrijkste redenen waarom ze een must-have zijn in elk huis, is dat ze je comfort bieden. Vanuit het comfort van je eigen huis zijn er veel manieren om het meeste uit een badjas te halen. De volgende ideeën laten zien hoe nuttig […]

Read More