Hoe gebruik je een aanhangernet op jouw aanhanger?

Het vervoeren van lading met een aanhangwagen kan een uitdaging zijn. Je wilt natuurlijk dat alles veilig op zijn plek blijft tijdens het rijden. Een effectieve manier om dit te doen, is door gebruik te maken van aanhangernetten. In deze blog word je alles over aanhangernetten verteld, de verschillende types, en hoe je je lading goed kunt zekeren volgens de regelgeving.

Waarom aanhangernetten gebruiken?

Aanhangernetten zijn essentieel om te voorkomen dat je lading van de aanhangwagen valt tijdens het rijden. Ze houden alles stevig op zijn plek, wat niet alleen veiliger is voor jou, maar ook voor andere weggebruikers. Bovendien is het gebruik van aanhangernetten vaak verplicht volgens de wet. Het niet goed zekeren van je lading kan leiden tot boetes en gevaarlijke situaties op de weg.

Fijnmazige of wijdmazige aanhangernetten?

Er zijn verschillende soorten aanhangernetten beschikbaar, waaronder fijnmazige en wijdmazige netten. Beide hebben hun eigen voordelen en zijn geschikt voor verschillende soorten lading.

Fijnmazige netten:

  • Kleine openingen: Deze netten hebben kleine mazen, wat betekent dat ze geschikt zijn voor het zekeren van fijne materialen zoals zand, grind, en tuinafval.
  • Meer dekking: Omdat de mazen kleiner zijn, biedt een fijnmazig net meer dekking en houdt het ook kleinere stukjes lading binnenboord.
  • Duurzamer: Vaak zijn fijnmazige netten gemaakt van stevigere materialen, wat ze duurzamer maakt voor zware ladingen.

Wijdmazige netten:

  • Grote openingen: Deze netten hebben grotere mazen en zijn geschikt voor grotere items zoals takken, bouwmaterialen, en meubels.
  • Lichter en flexibeler: Wijdmazige netten zijn vaak lichter en makkelijker te hanteren, wat handig is als je snel je lading wilt afdekken.
  • Goedkoper: Doordat er minder materiaal wordt gebruikt, zijn wijdmazige netten vaak goedkoper dan fijnmazige netten.

Op maat gemaakte vlakzeilen

Naast aanhangernetten kun je ook kiezen voor op maat gemaakte vlakzeilen. Vlakzeilen bieden een strakkere en stevigere bedekking van je lading. Ze zijn ideaal voor ladingen die niet nat mogen worden. Een vlakzeil wordt precies op maat gemaakt voor jouw aanhangwagen, wat betekent dat het perfect past en geen ruimte laat voor beweging of losse eindjes. Vaak zijn er voor specifieke aanhanger types ook al specifieke vlakzeilen! 

Hoe kan jij jouw lading afdekken met een net?

Het gebruik van aanhangernetten is cruciaal voor een veilige rit met je aanhangwagen. Of je nu kiest voor wijdmazige of fijnmazige aanhangernetten hangt af van de soort lading die je vervoert. Daarnaast bieden op maat gemaakte vlakzeilen een uitstekende oplossing voor ladingen die extra bescherming nodig hebben. Vergeet niet dat het goed zekeren van je lading niet alleen veiliger is, maar ook wettelijk verplicht. Door je aan deze regels te houden, zorg je voor een veilige en probleemloze rit.

Als je verder nog vragen hebt over het zekeren van jouw lading of over aanhanger netten, dan kan je het beste kijken bij Aanhangwagendirect.nl. Bij Aanhangwagendirect.nl vind je een breed assortiment aan aanhangernetten, vlakzeilen en andere hulpmiddelen om je lading veilig te vervoeren. Bij vragen kan je contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.nl, voor het juiste antwoord op jouw vraag en goede service.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uncategorized

Doe de zelftest: wat voor soort overkapping heb je in de tuin nodig?

De zomer is eindelijk in het land! Nu de zomervakantie voor de kids in aantocht is en ook jij je welverdiende vakantie-uren opneemt, wil je je tijd waarschijnlijk zoveel mogelijk buiten spenderen. Het is dan natuurlijk het allerbeste als je een mooie overkapping hebt, waar je de schaduw opzoekt en ook ‘s avonds als het […]

Read More
Uncategorized

Alles wat je moet weten over Happy Caps

Happy Caps, je hebt er vast wel eens van gehoord. Misschien ken je het als een fijne substantie voor tijdens een feestje, maar er is meer dan dat. Happy Caps zijn namelijk voedingssupplementen die je helpen om je beter te voelen, zónder de negatieve effecten van fijne substanties. In deze blog lees je alles wat […]

Read More
Uncategorized

Ontdek hoe glutathione je cellen en DNA beschermt

Ons lichaam is enorm veelzijdig. Alles wat we nodig hebben om te leven en te functioneren, halen we uit onze voeding. We gebruiken vetten en koolhydraten als energiebron en eiwitten of proteïnen als bouwstof. Dit is nog niet alles. Vitamines, mineralen en spoorelementen nemen we ook tot ons, omdat ze belangrijk zijn in diverse lichaamsprocessen. […]

Read More