Payroll kosten: alles wat je moet weten!

Payrollen kan een enorm handige en voordelige manier zijn voor jouw bedrijf om personeel in te huren. Er zitten echter wel een aantal kosten aan verbonden. Maar om welke kosten gaat dit dan? En hoe hoog zijn deze kosten? Dit zijn belangrijke vragen om uit te zoeken of payrollen nu echt voordelig is voor jouw bedrijf. Daarom hebben wij alles over payroll kosten voor je op een rijtje gezet!

Payroll kosten

Bij payrollen besteed je veel verplichtingen en verantwoordelijkheden uit. Dit betekent dat je hier ook voor betaald. De payroll kosten hangen af van het payrollbedrijf waarmee je te maken hebt. Over het algemeen neemt bijna ieder bedrijf het brutosalaris van de werknemer die voor jouw bedrijf komt werken, met daarboven op een toeslag. Deze toeslag is een omrekenfactor, waarmee je het brutosalaris vermenigvuldigd. De hoogte van deze omrekenfactor kan ook weer verschillen per payrollbedrijf. De omrekenfactor wordt namelijk bepaald door de volgende zaken:

  • Het aantal werkuren van de werknemer
  • De hoogte van het brutosalaris
  • Het aantal vakantiedagen
  • De pensioensregeling
  • De cao
  • Een toeslag voor het payrollbedrijf

Gemiddeld ligt deze omrekenfactor tussen de 1,50 en de 1,75. Dat wilt zeggen dat, bij een bruto uurloon van €15 per uur en een omrekenfactor van 1,50, jouw bedrijf dus €22,50 per uur betaalt voor deze werknemer aan het payrollbedrijf. 

Betaal je meer voor een payrollmedewerker? 

Het uurloon van een payroll werknemer ligt dus wat hoger dan bij een vaste werknemer. Maar is payrollen dan ook echt duurder? Dat is dus niet per se het geval. Bij payroll werknemers ligt het uurloon misschien wat hoger, omdat ook het payroll bedrijf betaald moet worden. Maar aan de andere kant hoeft jouw bedrijf niet door te betalen bij ziekte, arbeidsongeschiktheid of vakantie. Daarnaast wordt er natuurlijk ook van alles voor je geregeld. Zo neemt het payroll bedrijf veel werk en risico’s uit jouw handen. De volledige personeelsadministratie wordt bijvoorbeeld geregeld door het payroll bedrijf, en ook zaken zoals de in- en uittreding van payroll werknemers zal allemaal volledig geregeld worden door het payroll bedrijf. 

Als je het volledige plaatje bekijkt, is een payroll werknemer dus vaak niet per se duurder dan een vaste werknemer. Payrollen kan dus vaak echt de moeite waard zijn voor jouw bedrijf. Het is daarom belangrijk dat je je altijd goed laat informeren over welke diensten er zijn inbegrepen bij jouw payroll tarief. Of payrollen bij jouw bedrijf past, kun je het beste zelf beoordelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips

4 handige tips om goed voorbereid te gaan kamperen

Er bestaan nog steeds erg veel vooroordelen als het over kamperen gaat en dat is jammer. Wie het nog nooit eerder deed, kan er moeilijk een mening over hebben. Wie het wel al deed, zag er meteen de vele voordelen van. Niemand die je zegt hoe jij je vakantie moet doorbrengen, toch is kamperen meer […]

Read More
Tips

Houten ladders

Voor de beste houten ladders moet je bij Van Eldik ladders zijn. De reden hiervoor? Zij maken ze als sinds 1890 zelf in hun eigen werkplaats. Hoe ladders vroeger werden gemaakt Eind 19e, begin 20ste eeuw werden de ladders met de hand gemaakt. Dat betekende dat de vorm van de houten ladder met de hand […]

Read More
Lifestyle Sport Tips

Een overzicht van de voordelen en technieken van manuele therapie

Pijn kan een grote invloed hebben op onze levenskwaliteit. Of je nu gewond of ziek bent, fysiek ongemak beïnvloedt de stemming, mobiliteit, slaappatronen, geheugen en concentratie, en zelfs onze relaties. Veel soorten fysieke pijn valt echter te verhelpen met het gebruik van niet-invasieve technieken zoals fysiotherapie. Fysiotherapeutische disciplines richten zich op de structuren van het […]

Read More