Payroll kosten: alles wat je moet weten!

Payrollen kan een enorm handige en voordelige manier zijn voor jouw bedrijf om personeel in te huren. Er zitten echter wel een aantal kosten aan verbonden. Maar om welke kosten gaat dit dan? En hoe hoog zijn deze kosten? Dit zijn belangrijke vragen om uit te zoeken of payrollen nu echt voordelig is voor jouw bedrijf. Daarom hebben wij alles over payroll kosten voor je op een rijtje gezet!

Payroll kosten

Bij payrollen besteed je veel verplichtingen en verantwoordelijkheden uit. Dit betekent dat je hier ook voor betaald. De payroll kosten hangen af van het payrollbedrijf waarmee je te maken hebt. Over het algemeen neemt bijna ieder bedrijf het brutosalaris van de werknemer die voor jouw bedrijf komt werken, met daarboven op een toeslag. Deze toeslag is een omrekenfactor, waarmee je het brutosalaris vermenigvuldigd. De hoogte van deze omrekenfactor kan ook weer verschillen per payrollbedrijf. De omrekenfactor wordt namelijk bepaald door de volgende zaken:

  • Het aantal werkuren van de werknemer
  • De hoogte van het brutosalaris
  • Het aantal vakantiedagen
  • De pensioensregeling
  • De cao
  • Een toeslag voor het payrollbedrijf

Gemiddeld ligt deze omrekenfactor tussen de 1,50 en de 1,75. Dat wilt zeggen dat, bij een bruto uurloon van €15 per uur en een omrekenfactor van 1,50, jouw bedrijf dus €22,50 per uur betaalt voor deze werknemer aan het payrollbedrijf. 

Betaal je meer voor een payrollmedewerker? 

Het uurloon van een payroll werknemer ligt dus wat hoger dan bij een vaste werknemer. Maar is payrollen dan ook echt duurder? Dat is dus niet per se het geval. Bij payroll werknemers ligt het uurloon misschien wat hoger, omdat ook het payroll bedrijf betaald moet worden. Maar aan de andere kant hoeft jouw bedrijf niet door te betalen bij ziekte, arbeidsongeschiktheid of vakantie. Daarnaast wordt er natuurlijk ook van alles voor je geregeld. Zo neemt het payroll bedrijf veel werk en risico’s uit jouw handen. De volledige personeelsadministratie wordt bijvoorbeeld geregeld door het payroll bedrijf, en ook zaken zoals de in- en uittreding van payroll werknemers zal allemaal volledig geregeld worden door het payroll bedrijf. 

Als je het volledige plaatje bekijkt, is een payroll werknemer dus vaak niet per se duurder dan een vaste werknemer. Payrollen kan dus vaak echt de moeite waard zijn voor jouw bedrijf. Het is daarom belangrijk dat je je altijd goed laat informeren over welke diensten er zijn inbegrepen bij jouw payroll tarief. Of payrollen bij jouw bedrijf past, kun je het beste zelf beoordelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tips

Functionele meubelstukken die je moet bezitten

Er zijn veel redenen om functionele meubels aan je huis toe te voegen. Ze zullen je leven een stuk gemakkelijker maken. Je kunt meer in je huis doen met minder inspanning en je hebt meer ruimte voor dingen die belangrijk zijn. Deze meubelstukken zijn speciaal gemaakt om meer comfort en functionaliteit toe te voegen aan […]

Read More
Tips Zakelijk

Software oplossingen om de efficiëntie in je bedrijf te vergroten

In tijden van grote vraag kan het voor dienstverleners moeilijk zijn om de werkorders van hun klanten effectief af te handelen. Ze lopen het gevaar service-afspraken dubbel te boeken als ze niet over de juiste software beschikken. De mogelijkheid om eenvoudig afspraken in te plannen, afspraken opnieuw in te plannen en service-afspraken bij consumenten te […]

Read More
Tips Zakelijk

Tips voor vrachtvervoer

Er is een breed scala aan mogelijkheden voor vrachtvervoer beschikbaar voor individuen en bedrijven, van kleine pakketten die rechtstreeks van de maker aan de eindgebruiker worden geleverd tot grote containers die van de ene haven naar de andere worden verscheept. Als je een goedkoop pakket versturen buitenland, moet je ervoor zorgen dat je van tevoren […]

Read More