De verschillende soorten voetbal dug-outs

Of je nu een casual voetballer bent of een fanatieke fan, je hebt waarschijnlijk veel verschillende soorten dug-outs op het veld gezien. Tegenwoordig kan het moeilijk zijn om alle namen en stijlen van voetbal dugouts die er zijn bij te houden. Wij zijn er om je te helpen! In deze blogpost verkennen we enkele veel voorkomende soorten voetbal dug-outs, hun doel, en wat ze betekenen voor de spelers.

De basis van een dug-out 

Een dug-out is in wezen een schuilplaats waar spelers kunnen rusten en zich tijdens een wedstrijd kunnen omkleden, en ook behandeld worden voor blessures die ze tijdens het spel oplopen. Het is ook de plaats waar coaches met hun teams omgaan en instructies geven. Meestal bevindt het zich aan de zijkant van het veld. De twee teams zitten meestal aan weerszijden van het veld, en elk team heeft zijn eigen dug-out.

Traditionele dug-outs

De traditionele dug-out is een van de meest voorkomende stijlen in het hedendaagse voetbal. Hij bestaat uit twee banken tegenover elkaar met een overhangend dak dat de spelers beschermt tegen guur weer. Dit type dug-out wordt meestal gebruikt door zowel professionele als semi-professionele teams. Het dient ook als een plek voor teamleden om zich tussen de wedstrijden door te ontspannen en teamkameraadschap op te bouwen.

Overdekte banken

Dit type dug-out is vergelijkbaar met traditionele dug-outs, maar dan zonder het overhangende dak. Overdekte banken zie je meestal bij middelbare scholen en jeugdvoetbaltoernooien, omdat ze niet zoveel onderhoud of ruimte vragen als traditionele dug-outs. Ze bieden een basisbescherming tegen zon en regen tijdens wedstrijden, maar zijn niet bedoeld om er lange tijd op te zitten zoals traditionele dug-outs.

Draagbare dug-outs

Draagbare dug-outs worden steeds populairder bij amateurcompetities vanwege hun betaalbaarheid en gemak. Dit soort dug-outs hebben lichtgewicht materialen zoals aluminium frames, plastic panelen en vinyl zitplaatsen, die gemakkelijk van de ene naar de andere locatie kunnen worden vervoerd zonder dat er speciaal gereedschap of apparatuur nodig is. Draagbare dug-outs zijn geweldig voor recreatieve competities of jeugdclubs die geen toegang hebben tot een volwaardig veld of stadion met bestaande voorzieningen, maar toch een plek nodig hebben waar spelers voor en na wedstrijden kunnen samenkomen.

Ontdek de mogelijkheden!

Dus nu weet je alles over de verschillende soorten voetbal dug-outs! Van traditionele stijlen gebruikt door professionele teams tot draagbare versies perfect voor amateurcompetities, er is iets dat het beste werkt voor elke soort wedstrijd of toernooi waarin je je kunt bevinden. Ongeacht je niveau of ervaring op het veld, inzicht in het waarom van dit soort voorzieningen kan het spelen aangenamer maken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje online bij dugouts van skor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lifestyle Sport Tips

Een overzicht van de voordelen en technieken van manuele therapie

Pijn kan een grote invloed hebben op onze levenskwaliteit. Of je nu gewond of ziek bent, fysiek ongemak beïnvloedt de stemming, mobiliteit, slaappatronen, geheugen en concentratie, en zelfs onze relaties. Veel soorten fysieke pijn valt echter te verhelpen met het gebruik van niet-invasieve technieken zoals fysiotherapie. Fysiotherapeutische disciplines richten zich op de structuren van het […]

Read More
Sport

Klaar voor het WK Voetbal 2022?

Over 1 week gaat het al van start! Op maandag 21 november speelt het Nederlands Elftal hun eerste wedstrijd. Eén ding is zeker, het gaat spannend worden. Zal Frenkie in vorm zijn? Kunnen we van Ecuador winnen? En is de juiste keeper gekozen? Om het Oranjelegioen zo goed mogelijk te ondersteunen en om helemaal in […]

Read More
Sport Tips

Hoe u uw kinderen kunt laten sporten

Het is heel jammer dat tegenwoordig technologie ons leven heeft overgenomen. Het is nu veel moeilijker om deel te nemen aan fysieke activiteiten, vooral voor kinderen. Dat gezegd hebbende, als je om je kinderen geeft en wilt dat ze deelnemen aan fysieke activiteiten, kun je ze een stapelstein of andere apparatuur geven om ze geïnteresseerd […]

Read More